Hlavní obsah

Rosického kouč Wenger: Spoluhráči se nemusejí mít v lásce

Francouzský trenér fotbalistů Arsenalu Londýn Arséne Wenger se nechal slyšet, že mu nevadí, když jeho svěřenci nejsou kamarádi, pokud spolu mohou hrát hřišti. Narážel tak na středeční vyjádření Kolo Tourého, jenž se přiznal, že si více rozumí s kdekým jiným než s bývalým kapitánem Kanonýrů Williamem Gallasem.

Článek

Zkušený kouč Wenger si jistých antipatií mezi hráči všímá, nijak se tím ovšem rozhodit nenechává. Pokud fotbalisté odvádí pro Arsenal práci kterou mají, pak je Wenger spokojený. „V případě, že jste profesionál, pak je důležité, abyste hráli společně pro tým,“ je si vědom trenér Kanonýrů.

„Být profesionálem znamená dělat to, co zajistí úspěch týmu. Nic víc. Nikdo neříká, že spolu musíte projít rájem. Máte spoustu příkladů, kdy spolu hráči mimo hřiště nevycházeli nejlépe, ale na trávníku bojoval za jako jedno mužstvo,“ nechal se slyšet Wenger.

Přihraj mu, i když ho nemáš rád

„Ve fotbale můžete mít v týmu Američana a Rusa, kteří společně mohou hrát velice dobře. Kolikrát se rozhoduje ve zlomku vteřiny a vůbec v té vypjaté chvíli nezáleží na tom, zda li si oba rozumějí,“ myslí si hlavní muž na lavičce londýnského Arsenalu.

„Nejdůležitější je, aby velcí hráči respektovali dění na hřišti. Právě oni musí brát ohled na to, jak se zápas vyvíjí. Když si situace vyžaduje, abych ti přihrál, pak ti přihraji, i když tě nemám zrovna nejradši,“ řekl na závěr Wenger.

Reklama

Související témata: