Hlavní obsah

Chelsea odpověděla Liverpoolu, porazila Manchester City

LONDÝN

Potvrzeno, boj o titul v Premier League může být ještě dramatický. První krok k tomu v sobotu udělali fotbalisté Liverpoolu, kteří ve šlágru 29. kola vyhráli na půdě vedoucího Manchesteru United vysoko 4:1. Chelsea jim v neděli odpověděla vítězstvím 1:0 nad Manchesterem City a vrátila se na druhé místo tabulky.

Článek

Chelsea i Liverpool mají dál shodný počet bodů, na Manchester United ztrácejí čtyři body. Svěřenci Alexe Fergusona však mají na špici tabulky k dobru jeden odložený zápas.

Londýnský klub se mohl znovu spolehnout na brankáře Petra Čecha, který však zůstal téměř bez práce. „Citizens“ předvedli, proč na hřišti soupeřů vyhráli naposledy v srpnu - směrem dopředu měli jen náznaky, na v pohodě hrající Hiddinkův soubor to stačit nemohlo.

Chelsea se uklidnila již v 18. minutě, kdy na hranici šestnáctky zůstal při přímém kopu neuvěřitelně neobsazený Essien. Lampard ho rychlou rozehrávkou neomylně našel a ghanský záložník trochu šťastnou trefou potvrdil, že po dlouhém zranění se vrátil na hřiště ve velké formě.

„Blues“ měli řadu šancí, aby si vedení pojistili, další gól však už nepřidali. Střídající Belletti trefil ve druhém poločase tyč.

Aston Villa nepotvrdila pozici favorita a prohrála s Tottenhamem 1:2. Hosté vedli po gólech Jenase a Benta, domácí v závěru jen snížili Carewem.

Premier League - 29. kolo:
Chelsea - Manchester City 1:0 (18. Essien), Aston Villa - Tottenham 1:2 (85. Carew - 5. Jenas, 50. Bent).

Reklama

Související témata: