Hlavní obsah

Benitez: Porazili jsme Real i Manchester, můžeme porazit kohokoli

MANCHESTER

Fotbalisté Liverpoolu se díky přesvědčivému vítězství na půdě odvěkého rivala Manchesteru United udrželi v boji o mistrovský titul. Svěřenci manažera Rafaela Beniteze svému soupeři na Old Trafford nastříleli čtyři branky a do města Beatles si odvezli velmi důležité tři body. „Abychom mohli reálně pomýšlet na triumf v Premier League, musíme vyhrát všech devět zbývajících zápasů,“ řekl po utkání Benitez.

Článek

Liverpool na zisk mistrovského titulu čeká marně od roku 1990, výhrou na Manchesteru se vysněné trofeji přeci jen přiblížil. „Porazili jsme Real Madrid a Manchester United v jednom týdnu. Když můžeme porazit tyto mančafty, můžeme zvítězit nad kýmkoli,“ nechal se slyšet kouč.

Výhra 4:1 nad Manchesterem byla nejvyšší proti tomuto soupeři od roku 1936. Díky třem bodům navíc Liverpool snížil ztrátu na úřadujícího anglického mistra na čtyři body. Rudí ďáblové však mají jedno utkání k dobru. „Získali jsme sebedůvěru a věřím, že se Manchesteru můžeme ještě více přiblížit. Bude to těžké, ale můžeme to dokázat,“ burcuje hráče Benitez.

„Nikdy nevíte, co se může ve fotbale stát. My si však jsme vědomi kvality a zkušeností, které má Manchester ve svém středu,“ krotí optimismus kouč Liverpoolu a za výkon proti vedoucímu celku tabulky pochválil Gerrarda s Torresem. „Jsou to naši klíčoví hráči. Když jsou na hřišti, tak má zbytek týmu větší sebevědomí,“ poznamenal na adresu dvojice, která vinou různých zranění v letošní sezóně nastoupila bok po boku pouze v devíti ligových zápasech.

Velké šance na zisk titulu dává Liverpoolu jeho kapitán Steven Gerrad, podmínkou však je, že Torres zůstane zdravý. „Je úžasný. Myslím si, že je to nejlepší útočník na světě,“ vysekl poklonu svému spoluhráči a pokračoval: „Pokud zůstane zdravý, můžeme se těšit na úžasný závěr sezóny. Věřím tomu, že kdyby byl Fernando k dispozici pro více ligových zápasů, bychom byli Manchesteru blíže.“

Reklama

Související témata: