Hlavní obsah

Rosického trápí třísla, návrat se znovu oddaluje

LONDÝN

Návrat bývalého kapitána českého fotbalového reprezentačního týmu Tomáše Rosického se opět odkládá. Podle slov trenéra Arsenalu Arséna Wengera trápí českého fotbalistu další zdravotní potíže a comeback se protáhne o další dva týdny. Tréninkové centrum Arsenalu v pondělí navštívil i reprezentační kouč Petr Rada, který potvrdil, že má Rosický drobné potíže s třísly.

Článek

Francouzský kouč na začátku března prohlásil, že by se měl „Malý Mozart“ připojit k tréninku týmu právě v těchto dnech, v pondělí však na oficiálních stránkách londýnského klubu prohlásil, že Rosického návrat se oddaluje. „Před dvěma týdny jsem vám řekl, že v této době bude již v plném tréninkovém zatížení, ale není,“ uvedl Wenger.

„Tomáš měl malý týdenní výpadek, takže bude mimo hru ještě dva týdny,“ řekl Wenger, aniž by upřesnil důvod zpožděného návratu osmadvacetiletého záložníka, jenž laboruje se zraněním podkolenní šlachy od ledna loňského roku. „Musíme být o něco trpělivější než na začátku jeho zranění,“ dodal Wenger.

"Tomáš sice musí na několik dní vysadit v tréninku, ale důležité je, že to není kvůli zranění podkolenní šlachy, které léčí už víc než rok. Jeho koleno je naprosto v pořádku, drží stoprocentně. Tomáš má drobné potíže s třísly, které si vyžádají jen pár dní odpočinku. Pak se vrátí k plné přípravě," uvedl na webu fotbalového svazu Rada.

Optimistický vývoj 

Návrat Rosického je českou fotbalovou veřejností zbožně očekáván. Národnímu týmu totiž chybí kreativní záložník, jenž by vytvářel hru. Jisté naděje se fanouškům dostalo v lednu, kdy se Rosický pustil do individuálního tréninku s balónem. Kouč Kanonýrů navíc zvěstoval, že návrat českého fotbalisty se dá brzy očekávat.

S novými potížemi padla možnost, že by se český špílmachr dokázal vrátit do kvalifikačního dvojzápasu o mistrovství světa se Slovinskem a Slovenskem. Podle Rady je ale vývoj optimistický. "Tomášovo koleno snese plnou zátěž. V tréninku nemá problém, zvládá naprosto všechno i s míčem. Spokojený je i trenér Wenger," prohlásil.

V naprosté pohodě je prý i sám Rosický. "Vidí, že koleno drží, a sám je překvapený, že nemá problémy ani v plné zátěži. A navíc je na tom výborně i kondičně," doplnil kouč české reprezentace, jenž svou inspekční cestu obohatí sledováním večerního duelu Premier League mezi celky West Ham United a West Bromwich Albion, v němž by se mohli představit Radoslav Kováč a Roman Bednář.

Reklama

Související témata: