Hlavní obsah

Bývalý trenér Sheffieldu chce kvůli Tévezovi žalovat West Ham

LONDÝN

Kauza kolem fotbalového útočníka Carlose Téveze možná znovu skončí před soudem. Přestože se kluby Sheffield United a West Ham dohodly na mimosoudním vyrovnání, žalobu na londýnský celek kvůli ušlému zisku zvažuje bývalý kouč Sheffieldu Neil Warnock a dvacet hráčů.

Článek

"Budu se tím zabývat. Nejdřív jsem čekal, až se záležitost vyřeší mezi kluby," citoval kouče list Daily Mail. "Nebýt téhle záležitosti, byl bych stále trenérem v Premier League. A myslím, že poškození se cítí i hráči," dodal současný kouč druholigového Crystalu Palace.

Warnock v klubu skončil poté, co v sezóně 2006/07 sestoupil z nejvyšší soutěže. Právě během ní za West Ham neoprávněně hráli Argentinci Tévez a Javier Mascherano. Ačkoli oba přišli do londýnského klubu z Corinthians, jejich kontrakty vlastnila třetí strana (Media Sports Investments), což je proti pravidlům Premier League.

Tévez přitom svými góly pomohl West Hamu k záchraně na úkor Sheffieldu. Rozhodl například poslední utkání sezóny proti svému současnému zaměstnavateli Manchesteru United.

Sheffield původně požadoval pro West Ham trest v podobě odečtu bodů, ale vedení anglické Fotbalové asociace nakonec sáhlo jen k rekordní pokutě 5,5 miliónu liber. Vedení United se poté obrátilo na soud a chtělo po West Hamu odškodné 21 miliónů liber.

Oba celky se nakonec dohodly na mimosoudním vyrovnání. Výše částky by se měla pohybovat mezi deseti a 15 milióny liber (asi 290 až 430 miliónů korun).

Reklama

Související témata: