Hlavní obsah

Arsenal vyřadil v poháru Hull, v semifinále ho čeká Chelsea

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Arsenalu zdolali v úterním utkání 6. kola Anglického poháru Hull 2:1. Hosty sice poslal v Londýně do vedení bývalý anglický reprezentant Barmby, domácí dokázali zužitkovat svoji převahu a v poslední čtvrthodině otočili skóre po gólech Van Persieho a Gallase, který ovšem skóroval z ofsajdu. Na Arsenal v semifinále čeká Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem.

Článek

V prvním poločase se mohli hosté radovat už ve 13. minutě. Nick Barmby se opřel do míče, ten se nešťastně odrazil od Djouroua a doplachtil za záda nešťastného Fabianskiho.

Po přestávce domácí značně přidali, na pravé straně byl aktivní rychlík Walcott. K vyrovnání ovšem nevedl ani příchod ofenzivních fotbalistů Bendtnera a Nasriho. Dvakrát hrozil Van Persie, který v 71. minutě hlavou trefil břevno. Kapitán kanonýrů se prosadil 16 minut před koncem, kdy mu míč před odkrytou branku připravil Aršavin.

Hostům mohl vrátit vedení Geovanni, pod tlakem ale zamířil těsně vedle levé domácí tyče. Otočit skóre mohl Bendtner, v posledním okamžiku mu pod nohy skočil Ricketts a srazil míč na roh. Přetížená obrana hostí kapitulovala v 84. minutě. William Gallas hlavou poslal míč do sítě, rozhodčí ale neodpískali jeho postavení mimo hru.

Semifinále Arsenal - Chelsea se hraje 18. dubna, o den později na programu druhý duel mezi Manchesterem United a Evertonem.

FA Cup, 6. kolo:
Arsenal - Hull 2:1 (74. Van Persie, 84. Gallas - 13. Barmby).

Reklama

Související témata: