Hlavní obsah

Na nikoho jsem neplivl, brání se Fábregas

LONDÝN

Španělský reprezentant Cesc Fábregas byl po úterním čtvrtfinále Anglického poháru mezi jeho Arsenalem a Hullem (2:1) obviněn z plivnutí na asistenta nováčka Briana Hortona. Fábregas však veškerá obvinění rezolutně popírá a říká: „Nemám co skrývat. Fakta jsou jasná. Na asistenta manažera Hull City jsem neplivl.“

Článek

S obviněním přišel manažer Hullu Phill Brown. „Na vlastní oči jsem to viděl! Plivl v tunelu na nohu mého asistenta. Doufám, že je na sebe pyšný, ať se ani neobtěžuje s omluvou,“ nechal se slyšet Brown i s odstupem několika hodin. „Na 100 procent si stojím na svém.“

Fábregas byl z plivnutí na protihráče obviněn již v minulosti, kdy měl být jeho „cílem“ Michael Ballack během zápasu Ligy mistrů v roce 2005, tehdy Ballack ještě oblékal dres mnichovského Bayernu.

„Ten incident si moc dobře pamatuji. Bylo to čtyři roky nazpět, ale rozhodně jsem na něj neplivl, pouze jsem křičel,“ brání se Fabregas, jenž se nyní bude muset zpovídat před Anglickou fotbalovou asociací. „Počkám a uvidím, co řeknou,“ poznamenal mladý Španěl.

Vedení Hullu zdá se, nenechá celou věc pouze vyšumět. „Pokud by Brian Horton chtěl věc dál řešit, Hull City mu bude na každém kroku po ruce,“ řekl Brown a podobně smýšlí i ředitel klubu Paul Duffen. „Brian má naši plnou podporu ve všech akcích, které bude chtít podniknout,“ řekl Duffen.

Anglická fotbalová asociace vyzvala oba kluby, aby se k incidentu během sedmi dní vyjádřily.

Reklama

Související témata: