Hlavní obsah

Kde se hraje nejlepší fotbal? Samozřejmě v Anglii, tvrdí Vidič

Proč v letošním ročníku fotbalové Ligy mistrů znovu dominují týmy z nejvyšší anglické ligové soutěže? Protože je nejlepší z lig na starém kontinentu. To si pro britský deník The Sun dovolil tvrdit stoper šampióna Premier League Manchesteru United Nemanja Vidič.

Článek

Hned čtyři anglické týmy budou v pátečním osudí losu čtvrtfinále Ligy mistrů. Srbský vytáhlý zadák Rudých ďáblů pro to má jednoduché vysvětlení. „Anglická liga je prostě ta nejlepší,“ řekl bulvárnímu plátku Vidič.

Vedle Manchesteru United budou o postup mezi čtveřici nejlepších týmů Champions league bojovat také hráči Liverpoolu, Chelsea a Arsenalu Londýn. „Anglická Premier League je silnější soutěž než kterákoli jiná v Evropě,“ poznamenal sedmadvacetiletý obránce.

„Znovu se do čtvrtfinále dostaly čtyři anglické týmy. To je skvělé pro zdejší fotbal a samozřejmě to je dobrá vizitka pro hráče, kteří v Anglii hrají,“ pokračoval Vidič, který v srbské reprezentaci odehrál sedmatřicet zápasů a vstřelil v nich dvě branky.

Když přišla řeč na možné protivníky, Vidič věděl co říct. „Je možné, že narazíme na jeden z anglických celků. Ze sedmi jich jsou tři, takže šance je velká. Ať se ale střetneme s kýmkoliv, bude to těžké, protože v této fázi soutěže už jsou jen top týmy. A pokud budeme chtít postoupit, budeme ze sebe muset vydat maximum,“ řekl na závěr důrazný Srb.

Reklama

Související témata: