Hlavní obsah

Trenér Ferguson zpochybnil Scholesovo a Rooneyho vyloučení

LONDÝN

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson zpochybnil obě červené karty, které jeho hráči dostali v sobotním prohraném duelu Premier League na hřišti Fulhamu (0:2). Vyloučení Paula Scholese za hraní rukou na brankové čáře a Wayna Rooneyho za zahození míče podle něj bylo příliš přísné. Skotský kouč však současně přiznal, že United si prohrát zasloužili.

Článek

Podle Fergusona nemusel být Scholes vyloučen, protože byl příliš blízko k hlavičkujícímu útočníkovi Fulhamu Bobbymu Zamorovi. "Rozhodčí to moc dobře viděl a klidně to písknout nemusel. Ale je to Phil Dowd, tak co bych mohl chtít..." řekl sedmašedesátiletý Ferguson na adresu sudího.

Z následné penalty poslal Fulham do vedení Danny Murphy. Po přestávce sice měli United dost šancí na otočení skóre, ale v 82. minutě přidal druhý gól domácích Zoltán Gera.

Skotský trenér také zpochybnil vyloučení útočníka Rooneyho, který v závěru dostal druhou žlutou kartu za zahození míče. "Hodil snad míč na rozhodčího? Ne. Míč hodil pouze směrem k místu, odkud se mělo rozehrávat. Sudího ani netrefil," citoval Fergusona server Sky Sports. "Ano, míč zahodil ve vzteku. Ale jenom proto, že chtěl urychlit rozehrávku," dodal.

Trenér United přes výtky k rozhodčímu uznal, že jeho tým si vyhrát nezasloužil. "V druhé půli jsme sice mohli nejen vyrovnat, ale dát i vedoucí gól, to ale nestačí. Za to, co jsme předvedli v prvním poločase, jsme si vyhrát nezasloužili," uvedl.

Prohra United zamotala v Premier League boj o titul. Chelsea sice zaváhání obhájce nevyužila a nesnížila jeho náskok v čele tabulky, pokud však v neděli Liverpool porazí Aston Villu, United povedou už jen o jediný bod. Fergusonův tým však má stále jeden zápas k dobru.

Reklama

Související témata: