Hlavní obsah

Liverpool rozstřílel Aston Villu a ztrácí jen jeden bod na vedoucí Manchester

LIVERPOOL/PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu si v nedělním 30. kole anglické nejvyšší soutěže proti Aston Ville parádně zastříleli, když nad pátým celkem Premier League vyhráli 5:0. Hattrick si připsal Steven Gerrard. Skvěle tak domácí využili sobotního zaváhání Mancheteru United a Chelsea, neboť se na úkor Londýňanů posunuli na druhou příčku se ztrátou jediného bodu na vedoucí Rudé ďábly. Ti mají zápas k dobru.

Článek

Na Anfield Road bylo v neděli jen jedno mužstvo. Svěřenci Rafaela Beniteze šli dovedení již v sedmé minutě, kdy se střelou z šestnáctky hostí nemýlil Kuyt. V Liverpoolu bylo veseleji po půlhodině zápasu. Málo vídaná akce, kdy si gólman připíše asistenci u gólu se totiž zrodila po výkopu Reiny. K míči směřujícímu do vápna Aston Villy se protlačil Riera a zvýšil na 2:0.

O sedm minut později vedli Reds již 3:0, neboť se ze značky pokutového kopu trefil Gerrard. To nebyl vůbec jediný gólový zápis domácího kapitána. Ba naopak. Byl to po změně stran totiž znovu osmadvacetiletý záložník, jenž napřáhl z levé strany zpoza šestnáctky a zvyšoval již na hrozivých 4:0 pro hosty. A přišel hattrick. Hostující brankář Friedel fauloval v 64. minutě Torrese a kopala se penalta, kterou i tentokrát Gerrard s přehledem proměnil.

Vyhrál i Wigan a Manchester City

Na sedmou příčku v tabulce poskočil Wigan, který nováčka Hull City porazil 1:0. O jediný úspěch domácích se postaral až v 84. minutě Ben Watson. Stejným výsledkem skončil i zápas mezi Manchesterem City a Sunderlandem. K zahrání přímého kopu se v 55. minutě postavil domácí Elano a hlavou se o tři body pro domácí zasadil Micah Richards.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Wigan - Hull 1:0 (84. Watson), Manchester City - Sunderland 1:0 (56. Richards), Liverpool - Aston Villa 5:0 (39. z pen., 50. a 65. z pen. Gerrard, 8. Kuijt, 32. Riera).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články