Hlavní obsah

Boj o titul v Premier League je otevřený, Liverpool stíhá Manchester

LONDÝN/PRAHA

Vedoucí Manchester přišel v utkání 30. kola Premier League proti Fulhamu o dva vyloučené hráče, navíc si odvezl porážku 0:2. Naopak Liverpool na domácím hřišti deklasoval Aston Villu 5:0 a snížil náskok svěřenců Alexe Fergusona na čele tabulky na jediný bod. „Nyní hrajeme velice dobře a Manchester to vidí,“ těší trenéra Liverpoolu Rafaela Beníteze. Lídr však má k dispozici zápas k dobru.

Článek

Před týdnem museli fotbalisté Manchesteru United překousnout ostudnou porážku 1:4 od Liverpoolu. Navíc před vlastními diváky. Vše plánovali svěřenci Alexe Fergusona odčinit v utkání s Fulhamem. Už od osmnácté minuty se ale začaly plány Rudých ďáblů bortit. Scholes zahrál v pokutovém území rukou, byl vyloučen a následný pokutový kop proměnil Murphy.

„Po prohře s Liverpoolem minulý týden jsme chtěli předvést dobrý výkon. Ale to se nám v prvním poločase nedařilo. Náš přechod do útoku byl lajdácký a nedostatečně jsme se pohybovali. Nemohli jsme se do toho dostat, tempo nebylo dobré,“ citoval The Sun velšského veterána Ryana Giggse. Ve druhé půli favorit soupeře přehrál, brankově se však neprosadil. V 87. minutě navíc zvýšil vedení Fulhamu Gera. A Manchester přišel o dalšího hráče. Sudí vyloučil za nesportovní chování Wayna Rooneyho.

Rozčilený trenér obhájce trofeje v anglické lize Alex Ferguson po utkání zpochybnil vyloučení obou svých hráčů. „Za to, co jsme předvedli v prvním poločase, jsme si vyhrát nezasloužili,“ řekl však nakonec.

Gerrardův první hattrick v Premier League

A radost Fergusonovi neudělal ani největší rival v boji o titul. Liverpool totiž následující den přejel Aston Villu 5:0. Svůj první hattrick v anglické lize si vystřílel kapitán Reds Steven Gerrard. Náskok vedoucího týmu se zmenšil na jediný bod a přestože má Manchester k dobru jeden zápas, Liverpool cítí šanci. Zaváhání vedoucího týmu tabulky naopak nedokázali využít fotbalisté Chelsea, kteří i s českým brankářem Petrem Čechem prohráli s Tottenhamem 0:1. Liverpool tak zůstal na druhé příčce osamocen.

„Stříleli jsme branky, ale kdovíjak jsme nehráli,“ krotil nadšení kouč Liverpoolu Rafael Benítez, který minulý týden prodloužil smlouvu v klubu až do roku 2014. „Mohli jsme hrát i lépe. Jsem opravdu rád za skvělý výkon, přesto jsme mohli být lepší,“ řekl pro BBC španělský trenér.

Beníteze nejvíce těší, že se svými svěřenci nyní může vytvářet psychologický tlak na lídra soutěže. „Boj o titul se nás nyní týká. Musíme se zajímat o výsledky a hru (Manchesteru) United. Pokud budou chybovat, my musíme být připraveni. To znamená získávat i nadále body za výhry,“ plánuje Benítez.

Podobně mluvil po zápase i hrdina Steven Gerrard. „Pokud vstupují (Manchester) do zápasu s vědomím, že my jsme připraveni potrestat každou jejich chybu, budou to mít složitější,“ je si vědom kapitán Reds.

Reklama

Související témata: