Hlavní obsah

Chelsea se chystá v létě znovu nakupovat hráče

Po zimním půstu má fotbalová Chelsea v plánu v létě znovu posilovat svůj kádr. V únoru klub českého brankáře Petra Čecha oznámil, že v uplynulém roce prodělal 65,7 miliónu liber. Výkonný ředitel Peter Kenyon tehdy prohlásil, že případné nákupy se budou financovat jen z prodeje hráčů. Nyní slíbil fanouškům příchody nových posil na Stamford Bridge.

Článek

"Myslím, že jsme ve skvělé finanční situaci. Myslím, že v létě uvidíme nějakou aktivitu na přestupovém trhu," uvedl Kenyon. Někdejší mohutné nakupování po příchodu ruského miliardáře Romana Abramoviče, který od roku 2003 investoval do Chelsea už 710 miliónů liber, se však bude zcela jistě opakovat nebude. Abramovič přišel o značnou část majetku kvůli globální ekonomické krizi a v poslední době se často spekulovalo o tom, že by mohl klub prodat.

V létě si Chelsea tradičně "přivydělá" zahraničním turné, na kterém tentokrát stráví devět dní v USA. Anglický celek se utká 18. července se Seattlem, 21. července s Interem Milán, 24. července s milánským AC a 26. července s mexickým týmem America. Loni v létě byli fotbalisté Chelsea v Asii, v USA hráli předtím v roce 2007.

Otázkou je, s jakým trenérem Chelsea do zámoří dorazí. Nizozemec Guus Hiddink přišel jen jako dočasná náhrada za Luize Felipa Scolariho a jeho angažmá by mělo po sezoně skončit. Abramovič se údajně sešel s trenérem AC Milán Carlem Ancelottim, ale Kenyon tyto informace odmítl komentovat. "Soustředíme se na to, že Guus je s námi do konce sezony, pak se budeme zabývat dlouhodobější perspektivou," uvedl.

Zatím se prý nedebatovalo ani o tom, že by Hiddink zůstal u týmu déle, než plánoval. "Chceme se opravdu koncentrovat na příští tři měsíce, které budou kritické. Jsme pořád ve všech soutěžích," dodal.

Reklama