Hlavní obsah

Gerrard prodloužil smlouvu v Liverpoolu až do roku 2013

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrard prodloužil smlouvu v klubu až do roku 2013. Informovalo o tom v pátek vedení druhého celku anglické Premier League na svých internetových stránkách. Na Anfield Road setrvá déle oproti původnímu kontraktu i nizozemský útočník Dirk Kuijt, který se odpoledne dohodl na spolupráci do roku 2012.

Článek

Osmadvacetiletý Gerrard měl platný kontrakt do roku 2011, nyní se jeho spojení s Liverpoolem ještě o dva roky prodloužilo. "Je to fantastická zpráva pro klub. Nevyskytly se žádné problémy, chce tu zůstat po celý život. Tato dohoda je jasným důkazem toho, že se posunujeme stále vpřed," uvedl kouč Rafael Benítez, jenž se rozhodl ke stejnému kroku před dvěma týdny.

Stejně starý Kuijt prodloužil smlouvu rovněž o dva roky. V Liverpoolu působí nyní třetí sezonu. Nizozemec původně přišel jako útočník, postupně ale začal alternovat v záložní formaci. "Dirkovi zbýval už jen rok do vypršení smlouvy, proto jsme rádi, že podepsal novou a potvrdil svůj zájem setrvat," řekl Benítez. "Je to hráč ohromných kvalit a jeden z pilířů budoucnosti klubu."

V současné době je největším snem Liverpoolu zisk mistrovského titulu. Ten klub vyhrál naposledy před 19 lety, přestože od té doby posbíral řadu domácích i evropských trofejí.

Reklama