Hlavní obsah

Shearer Newcastlu body nepřinesl, Chelsea vyhrála 2:0

LONDÝN

Legendární anglický fotbalový kanonýr Alan Shearer v sobotu poprvé usedl na lavičku Newcastle United, bojujícího o záchranu v Premier League. Chelsea ale v 31. kole anglické Premier League překvapení nedovolila a nad Newcastelem vyhrála 2:0. Fotbalisté Blackburnu porazili hostující Tottenham 2:1, přestože ještě v 81. minutě prohrávali.

Článek

Více než 50 000 diváků v hledišti St. James Parku přivítalo Shearera potleskem vstoje. Chelsea ale poněkud nudnou hru kontrolovala. V jediné šanci Newcastlu se ocitl Obafemi Martins. Bránu ale netrefil. O nejzajímavější akci se tak v samém závěru první půle postaral John Terry, který špatně pokryl Michaela Owena. Když mu na pomoc přispěchal Čech, při přeskakování ho nešťastně zasáhl do hlavy. Naštěstí bez následků.

Po změně stran Chelsea přitlačila a první úder přišel v 56. minutě, kdy obránce Coloccini špatně odkopl míč. Ten získal Frank Lampard, poslal dopředu Nicolase Anelku, který trefil břevno. Lampard ale hlavou míč dorazil do branky. O necelých deset minut později po dlouhém výkopu Čecha opět putoval míč bleskově po ose Anelka - Lampard - Malouda a posledně jmenovaný přízemní střelou potvrdil vedení. V 72. minutě sudí Styles Newcastle okradl, když po střele Owena a dvojí teči obránců Chelsea se obloučkem přes Čecha snesl míč do branky...Z ní balón vykopával Ashley Cole.

Liverpool nenavázal na střelecká představení

Liverpoolu vyhrál ve 31. kole anglické fotbalové ligy 1:0 na hřišti Fulhamu brankou z nastaveného času a vede tabulku o dva body před Manchesterem United. Ten má ale dva zápasy k dobru. O další bod zpátky je Chelsea.

Liverpool na londýnském stadiónu Craven Cottage nenavázal na střelecká představení z minulých dvou ligových duelů, ve kterých Manchesteru United a Aston Ville dohromady nasázel devět branek. Hosté sice od začátku dominovali, ale kromě nepřesné koncovky měli i smůlu a čtyřikrát trefili brankovou konstrukci. Hrdinou Reds se stal střídající izraelský záložník Benajun, který v nastaveném čase tvrdou ránou zajistil Liverpoolu tři body.

Arsenal prodloužil neporazitelnosti na 17 zápasů

Arsenal porazil Manchester City 2:0 a prodloužil ligovou sérii neporazitelnosti už na 17 zápasů. Oba góly vstřelil tožský útočník Adebayor, který se objevil v dresu Gunners poprvé od únorového zranění. U obou branek byl i další uzdravený fotbalista Arsenalu Fábregas, který se vrátil do sestavy dokonce po tříměsíční pauze.

Blackburn porazil hostující Tottenham 2:1, přestože ještě v 81. minutě prohrával. Favorizovaní Spurs nezískali body poprvé po šesti zápasech. Tottenham vedl od 30. minuty po proměněné penaltě kapitána Keana, ale závěrečných deset minut hrál bez vyloučeného Palaciose, což domácí dokonale využili. Téměř okamžitě po druhé žluté kartě pro honduraského záložníka, která přišla jen dvě minuty po té první, vyrovnal nehlídaný útočník McCarthy. Po dalším zaváhání obránců vstřelil rozhodující branku minutu před koncem základní hrací doby po rohovém kopu střídající obránce Ooijer.

V "záchranářském" souboji nováčků mezi posledním West Bromwichem a Stoke se radovali hosté, kteří poprvé v sezoně zvítězili na hřišti soupeře. Výhru 2:0 zařídili útočníci Fuller a Beattie. Nejlepší ligový střelec domácího celku Roman Bednář opět chyběl v základní sestavě a na hřiště se dostal až v 60. minutě.

V sestavě West Hamu nebyl v dnešním zápase se Sunderlandem kvůli problémům se stehnem reprezentant Radoslav Kováč, jeho tým ale i bez něj vyhrál 2:0.

Anglická liga - 31. kolo:
Blackburn - Tottenham 2:1 (82. McCarthy, 89. Ooijer - 30. Keane z pen.), Arsenal - Manchester City 2:0 (8. a 49. Adebayor), Bolton - Middlesbrough 4:1 (8. K. Davies, 44. Cahill, 78. Taylor, 84. Gardner - 38. O'Neil), Hull - Portsmouth 0:0, Newcastle - Chelsea 0:2 (55. Lampard, 66. Malouda), West Bromwich - Stoke 0:2 (2. Fuller, 49. Beattie), West Ham United - Sunderland 2:0 (42. Stanislas, 53. Tomkins), Fulham - Liverpool 0:1 (90. Benayoun).

Reklama

Související témata: