Hlavní obsah

Brankář Chelsea Čech: O titul budeme usilovat do konce

Fotbalový brankář londýnské Chelsea Petr Čech hodlá se svým týmem bojovat o titul v Premier League až do poslední chvíle. „Dokud bude existovat jakákoliv matematická šance, budeme o titul stále usilovat,“ prohlásila reprezentační jednička po výhře nad Newcastlem na svých oficiálních stránkách. Blues ztrácí na vedoucí Manchester United čtyři body, lídr má navíc zápas k dobru.

Článek

Chelsea vybojovala důležitou výhru na stadiónu Newcastlu, do jehož řad se vrátila legenda klubu Alan Shearer. Tentokrát v pozici kouče, který má za úkol zachovat v St. James's Parku prvoligovou příslušnost. Jeho svěřencům se překonat Petra Čecha podařilo, rozhodčí ale střelu Michaela Owena za brankovou čarou neviděl, a tak duel 31. kola Premier League domácí prohráli 0:2.

Český brankář byl jednou z hlavních postav utkání. Na konci prvního bezbrankového poločasu zatrnulo všem fanouškům Chelsea i českého národního týmu. Kapitán John Terry totiž při přeskakování šestadvacetiletého brankáře nechtěně nakopl Čecha do hlavy. Zákrok nepříjemně připomínal srážku českého gólmana s Huntem, kterou Čech odnesl ošklivým zraněním. Brankář Blues se však brzy oklepal a v utkání pokračoval.

Čech si připsal šestnáctou nulu v sezóně

O výsledku rozhodli svými brankami ve druhé půli Lampard a Malouda. Gólovou akci u druhé branky navíc založil dlouhým výkopem Čech, který si připsal 16. čisté konto v letošním ligovém ročníku. „Každá nula potěší, ta dnešní určitě i proto, že je z Newcastlu, kde to není nikdy jednoduchý zápas,“ těšilo Čecha. Newcastle dokázal na svém trávníku o všechny body okrást například ve 28. kole vedoucí Manechester United. „My jsme ho zvládli na výbornou,“ dodal Čech.

S hájením své svatyně pomohli Čechovi opět výteční obránci. „V zápase jsem neměl zase tolik práce, ovšem bylo tam dost nebezpečných centrů - všechny jsem stáhnul, takže jsem spokojený,“ těšilo českého brankáře, jenž stále myslí na titul. „Dokud bude existovat jakákoliv matematická šance, budeme o titul stále usilovat,“ prohlásil Čech. Do konce anglické nejvyšší soutěže zbývá sedm kol, Manchester vede s jednobodovým náskokem před Liverpoolem, třetí Chelsea ztrácí body čtyři. Lídr má však stále odehrán o jeden zápas méně než jeho sokové.

Chelsea má stále spadeno i na triumf v Lize mistrů. Již ve středu se uskuteční první čtvrtfinále, v anglické derby se Chelsea střetne s Liverpoolem. „Je vždycky dobře, když před takovýmto důležitým utkáním tým vyhraje. Nám se to povedlo, takže jdeme do toho zápasu klidní,“ zakončil Čech.

Reklama

Související témata: