Hlavní obsah

Rosický by se měl už tento čtvrtek vrátit na trávník

LONDÝN/PRAHA

Lapálie se zatracenou podkolenní šlachou Tomáše Rosického jsou pryč! Záložník Arsenalu a reprezentační kapitán by se měl co nevidět vrátit na fotbalové stadióny. Možná nastoupí již tento čtvrtek za rezervní tým Arsenalu. „Nemohu se dočkat, až začnu opět hrát. Miluji fotbal,“ prohlásil „Malý Mozart“.

Článek

Již čtrnáct měsíců nezažil dirigent záložní řady Arsenalu i českého národního týmu atmosféru soutěžního utkání. Pro nepřestávající problémy s podkolenní šlachou vynechal značnou část minulé sezóny, přišel o evropský šamionát a ani letos s ním trenéři  Rada a Wenger počítat nemohli. Nyní by měl být k dispozici.

„Koleno už je v pořádku a to je pro ta nejdůležitější věc. Doufám tak, že bych si mohl zahrát ještě v této sezóně. Potíže už mám pouze s tříslem,“ řekl anglickým novinářům, kteří předpokládají, že by se Rosický mohl objevit v dresu rezervy Arsenalu již za dva dny proti béčku Tottenhamu.

Rosického psychicky podpořil návrat Eduarda

„Než jsem si pochroumal třísla, nebyl jsem daleko od návratu do týmu. Doufám, že budu opět hrát,“ nechal se slyšet Rosický, kterého psychicky podpořilo i uzdravení spoluhráče z Arsenalu Eduarda. „Když se Eduardo vrátil po svém zranění, byl jsem za něj šťastný. Doufám, že budeme moci hrát spolu. Jeho zranění bylo opravdu hrůzostrašné. Při návratu postupoval krůček po krůčku,“ ocenil na svém spoluhráči trpělivost. „Nemohu se dočkat, až začnu opět hrát. Miluji fotbal,“ dodal.

„Během zranění jsem s novináři příliš nehovořil, protože jsem se chtěl soustředit na návrat. Ale cítím se mnohem lépe. Po dlouhodobých problémech vím, že budu zase v pořádku,“ potěšil sebe i fotbalové fanoušky.

Zdá se, že Rosickému, nad jehož budoucností ještě nedávno plula černá mračna, svítá na lepší časy. Jeho velký den může přijít již ve čtvrtek...

Reklama

Související témata: