Hlavní obsah

Kinnear se po operaci srdce vrátí na lavičku Newcastlu

Irský trenér Joe Kinnear, který kvůli operaci srdce přerušil v únoru své angažmá v Newcastlu United, se k týmu před začátkem přípravy na příští ligovou sezónu vrátí. Oznámil to ve čtvrtek generální ředitel anglického klubu Derek Llambias.

Článek

Kinnear se zotavuje z operace, při níž mu byl voperován trojitý bypass. "Joe byl v pondělí na testech a doktory jejich výsledky velice potěšily," řekl Llambias. "Hodně sice zhubl a nebyl na tom nejlépe, ale během dvou měsíců by měl být naprosto v pořádku."

Kinnear nahradil v září na lavičce Kevina Keegana. Z předposlední příčky dostal Newcastle až na třinácté místo, před zápasem s West Bromwichem musel 7. února tým kvůli zhoršenému zdraví opustit. Právě v tomto utkání si Newcastle připsal poslední ligové vítězství. Náhradního kouče Chrise Hughtona po sérii neúspěšných výsledků nahradil současný trenér Alan Shearer.

Legendární kanonýr přišel s úkolem udržet Newcastle v Premier League. Jeho svěřenci se po 31. kole nacházejí na sestupové 18. příčce se ztrátou tří bodů na Sunderland.

Shearer od počátku počítal s tím, že se jedná o krátkodobou výpomoc. Podle svých slov se pak vrátí k práci odborného konzultanta BBC.

Reklama

Související témata: