Hlavní obsah

Arsenal je spokojený, Aston Villa remizovala s Evertonem

PRAHA

Fotbalisté Arsenalu si v sobotním utkání 32. kola Premier League vysokým vítězstvím 4:1 ve Wiganu pojistili čtvrtou příčku v tabulce, a tak v neděli mohli v klidu sledovat vzájemný duel svých pronásledovatelů. V utkání o páté místo remizovala Aston Villa s Evertonem 3:3, což nejvíc vyhovuje právě Kanonýrům.

Článek

Aston Villa ztrácela před zápasem na Arsenal devět a Everton deset bodů. Bylo tedy jasné, že pouze vítěz vzájemného utkání si ještě uchová naděje na postup do Ligy mistrů.

Domácí v posledních zápasech z osmnácti možných bodů získali jen jeden - a začátek utkání tomu také odpovídal. Everton se ujal vedení brankou Fellainiho a Cahill brzy nato náskok navýšil. „Villans“ museli být rádi, že Carew do přestávky alespoň snížil.

Gólová přestřelka pokračovala i ve druhém poločase. Pienaar znovu zajistil Evertonu dvoubrankové vedení, jenže Aston Villa se nevzdala. Milner z přímého kopu opět snížil a kapitán Barry pak z pokutového kopu dokonce vyrovnal.

Na nerozhodném stavu se už nic nezměnilo, a tak mohou být Kanonýři spokojení... Čtvrté místo už Arsenalu těžko někdo vezme.

Manchester City se nedokázal vzpamatovat z porážky v Hamburgu a ve druhém nedělním utkání prohrál doma s Fulhamem 1:3.

Fotbalová Premier League - 32. kolo
Aston Villa - Everton 3:3 (33. Carew, 55. Milner, 67. z pen. Barry - 19. Fellaini, 23. Cahill, 54. Pienaar), Manchester City - Fulham 1:3 (28. Ireland - 50. a 83. Dempsey, 59. Etuhu).

Reklama

Související témata: