Hlavní obsah

Chelsea popřela, že by sháněla náhradu za Čecha

LONDÝN

Fotbalová Chelsea popřela, že by hledala náhradu za českého brankáře Petra Čecha. Klub tak prostřednictvím vyjádření trenéra Guuse Hiddinka dementoval informace listu London Evening Standard, podle kterého "Blues" došla s Čechem trpělivost po posledních dvou zápasech, v nichž inkasoval sedm branek, a v létě mají přivést Brazilce Heurelha Gomese z Tottenhamu.

Článek

Hiddink, dočasný kouč Chelsea a někdejší trenér Gomese v Eindhovenu, na páteční tiskové konferenci před sobotním duelem semifinále Anglického poháru s Tottenhamem ale všechno popřel. "Nikdy přestupové spekulace nekometuji, ale teď to udělám rád. Kdo o tom (příchod Gomese) něco říká, má špatné informace. Není na tom ani zrnko pravdy," prohlásil Hiddink a zároveň vyjádřil naději, že Čech proti Arsenalu odchytá výborný zápas.

Čech má na sebe velké nároky

Nizozemský kouč, který zároveň vede i ruskou reprezentaci, také uvedl na pravou míru svá slova po úterním utkání s Liverpoolem, kdy řekl, že na Čechově výkonnosti se nyní podepsal nedostatek sebedůvěry. "Tak jsem to nemyslel. Je to tak, že i nejlepší gólman na světě může udělat chybu. Petr je hodně inteligentní a sám na sebe má velké nároky. Nebylo to tak, že by si teď nevěřil. Naopak tvrdě pracuje a s velkým úsměvem," uvedl Hiddink.

Šestadvacetiletý Čech dostal v posledních dvou zápasech sedm gólů a ani v předchozím průběhu sezony nebyly jeho výkony oslnivé. Naopak Gomes se po nepovedeném začátku angažmá v Tottenhamu, kam přišel loni v červnu, dostal v posledních měsících do skvělé formy.

Hiddink sice už v létě v Londýně nemusí být, ale i přesto má podle London Evening Standard hlavní slovo při hledání nových posil. "Gomes je výjimečný a hlavně jeho zásluhou PSV postoupil do semifinále Ligy mistrů (v sezoně 2004/05). Nemá strach a má fantastické reflexy," řekl na Gomesovu adresu před časem Hiddink.

Reklama

Související témata: