Hlavní obsah

Čech je slabinou Chelsea, radí Parlour Arsenalu

LONDÝN

Gólman Petr Čech je v současnosti slabinou Chelsea a fotbalisté Arsenalu by toho měli v sobotním semifinále Anglického poháru využít. Před ostře sledovaným londýnským derby ve Wembley nabídl takový návod k úspěchu bývalý slavný hráč "Kanonýrů" Ray Parlour.

Článek

Český brankář inkasoval v uplynulých dvou zápasech dohromady sedm gólů a snesla se na něj vlna kritiky. Podle Parloura podává Čech slabší výkony než v minulosti už delší dobu. "Možná za to může to jeho zranění hlavy. Už není tak impozantní jako dřív. Chybí mu větší odvaha. Jeho sebevědomí je napadrť," řekl listu The Sun šestatřicetiletý anglický internacionál.

Čechovi prý také chybí větší konkurence v klubu. "Carlo Cudicini odešel a kdo tlačí na Čecha teď?" uvedl Parlour, jenž hrál za Arsenal čtrnáct let a vyhrál s ním třikrát ligový titul a čtyřikrát Anglický pohár. V roce 2002 dal ve finále proti Chelsea Čechovu předchůdci Cudicinimu parádní gól ze 30 metrů a pomohl k vítězství 2:0.

V roli trenéra Arsenalu by prý poradil hráčům, aby posílali před Čecha co nejvíce míčů. "Být Arsénem (Wengerem), řekl bych Theu Walcottovi, ať lítá po křídle a centruje, co to jde. Ve vápně je proti Čechovi vysoký Emmanuel Adebayor a něco z toho může být," uvedl Parlour, který po skončení kariéry pracuje pro televizi a hraje profesionálně poker.

Čech schytal kritiku především po utkání s Liverpoolem v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů (4:4), v níž ho nachytal trestným kopem Fábio Aurélio. "To bylo směšné, jak byl postavený. Ani já bych si tak nestoupl, a to nejsem brankář," řekl Parlour, který viděl v úterním zápase i další Čechovy chyby. "Na konci první půle tam plácl do centrovaného míče, který trefil něčí záda a mohl skončit kdovíkde," dodal.

Reklama

Související témata: