Hlavní obsah

Aston Villa poosmé za sebou nevyhrála a může přijít o páté místo

Fotbalisté Aston Villy se už v osmém zápase anglické ligy za sebou nedočkali vítězství. Proti West Hamu k němu dnes měli velmi blízko, o zisk tří bodů přišli pět minut před koncem po zásahu hostujícího Diega Tristána. Aston Villa tak pravděpodobně přišla o poslední šanci zaútočit na čtvrté místo zajišťující start v Lize mistrů, navíc může v případě nedělní výhry Evertonu spadnout na šestou příčku.

Článek

Už v 11. minutě otevřel skóre Emile Heskey a Aston Villa byla i nadále aktivnější než West Ham, v jehož sestavě chyběl zraněný český defenzivní záložník Radoslav Kováč. Jenže pět minut před koncem neuhlídala domácí obrana Tristána a španělský útočník zařídil dělbu bodů.

Další dnešní zápasy napověděly v boji o záchranu. Portsmouth, Stoke i Sunderland vyhrály shodně 1:0 a využily toho, že osmnácté Middlesbrough jen remizovalo. Sunderland tak má na sestupové příčky již čtyřbodový náskok, Portsmouth šestibodový a Stoke dokonce osmibodový, což mu dává velkou naději na udržení. Naopak situace posledního West Bromwiche je velmi vážná, neboť za prvním nesestupovým místem zaostává již o devět bodů.

Zápasy Liverpool - Arsenal a Chelsea - Everton byly odloženy kvůli účasti Arsenalu a Chelsea v dnešním semifinále Anglického poháru.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Aston Villa - West Ham United 1:1 (11. Heskey - 85. Tristan), Middlesbrough - Fulham 0:0, Portsmouth - Bolton 1:0 (78. Kanu), Stoke - Blackburn 1:0 (75. Lawrence), Sunderland - Hull 1:0 (45. Cissé),

Reklama

Související témata: