Hlavní obsah

Čech znovu inkasoval, přesto dovedl Chelsea do finále FA Cupu

Fotbalisté londýnské Chelsea postoupili do finále anglického FA Cupu. Čech a spol. sice v semifinálovém utkání Anglického poháru ve Wembley s Arsenalem prohrávali po brance Walcotta, ale vítězství 2:1 pro Blues následně zajistili Malouda a gólem v závěru Drogba.

Článek

Před začátkem utkání kapitáni obou mužstev Terry a Fabregas květinami uctili památku obětí tragédie na Hillsborough v utkání mezi Liverpoolem a Nottinghamem Forest. Ta se před dvaceti lety udála také v semifinále Anglického poháru.

Poté, co v posledních dvou zápasech musela česká reprezentační jednička lovit míč ze sítě hned sedmkrát, netrvalo dlouho ani na stadiónu ve Wembley a Čech inkasoval znovu. Skóre utkání totiž otevřel již v 18. minutě Theo Walcott.

Se střelou anglického reprezentanta toho ale gólman Chelsea moc udělat nemohl. Mladý Kanonýr napálil míč na hostující branku, naneštěstí pro Čecha byla střela tečovaná Ashley Colem do jeho protipohybu. Za chvíli bylo ovšem vyrovnáno. Frank Lampard našel dlouhým pasem v pokutovém území Maloudu, jenž střelou k bližší tyči Fabianského srovnal skóre na 1:1.

Rozhodující moment utkání přišel v poslední desetiminutovce. Didier Drogba využil dalšího pasu Lamparda a nasměřoval svůj tým do finále. Blues tak mohou navázat na své předloňské vítězství v této soutěži. O druhém finalistovi rozhodne v neděli zápas mezi Manchesterem United a Evertonem.

Anglický fotbalový FA Cup - semifinále:
Arsenal - Chelsea 1:2 (18. Walcott - 33. Malouda, 84. Drogba)

Reklama

Související témata: