Hlavní obsah

Manchester vypadl na penalty z poháru a všechny trofeje nezíská

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United vypadli v semifinále Anglického poháru, v němž v neděli podlehli Evertonu po bezbrankovém průběhu 2:4 na penalty. Svěřenci Alexe Fergusona tak přišli o naději vyhrát všechny soutěže v sezóně. Liverpoolský klub si zahraje o vítězství v nejstarší fotbalové soutěži světa 30. května ve Wembley s Chelsea.

Článek

Šestý Everton dělí v tabulce Premier League od vedoucího Manchesteru 19 bodů, ale na hřišti v neděli rozdíl nebyl znát. I proto, že kouč Ferguson dal šanci většinou náhradníkům. Ze sestavy, která ve středu vybojovala v Portu postup do semifinále Ligy mistrů, nastoupili jen obránci Rio Ferdinand a Nemanja Vidič a záložník Anderson.

Poprvé se objevil v základní jedenáctce United sedmnáctiletý italský útočník Federico Macheda, který v minulých ligových zápasech zařídil svými góly obhájcům titulu vítězství. Tentokrát se ale po boku Carlose Téveze neprosadil.

Hrdinou zápasu ve Wembley se stal bývalý gólman Machesteru Tim Howard, jenž chytil v rozstřelu pokusy Dimitara Berbatova a Ferdinanda. Za Everton neuspěl pouze v úvodu Tim Cahill. Po trefě Phila Jagielky mohli začít hráči v modrých dresech slavit první účast ve finále Anglického poháru po 14 letech.

Manchesteru, který už v sezoně vyhrál mistrovství světa klubů, zůstává ve hře o titul v Premier League, Ligovém poháru a Lize mistrů, kde je obhájcem trofeje.

Anglický fotbalový pohár - semifinále:
Manchester United - Everton 0:0, na pen. 2:4.

Reklama

Související témata: