Hlavní obsah

Manchester ví, kdo může za to, že v Anglickém poháru skončil. Rozhodčí!

PRAHA

Tak zase nic! Všech pět vysněných trofejí se fotbalistům Manchesteru United letos získat nepodaří, neboť v neděli svěřenci kouče Fergusona v semifinále Anglického poháru proti Evertonu gól nedali a po penaltách vypadli. Rudí ďáblové však vědí, kdo za to může. Hlavní sudí, jenž ve druhé půli neodpískal faul na Welbecka. „Až to uvidí, asi si uvědomí, že udělal chybu,“ řekl k výkonu rozhodčího Ferguson.

Článek

Po devadesáti minutách diváci na stadiónu ve Wembley, kde se odehrálo také sobotní první semifinále, v němž londýnská Chelsea porazila městského rivala Arsenal 2:1, bohužel žádnou branku neviděli. Stejně tomu bylo i v prodloužení, a tak o postupu Evertonu do finále rozhodly až pokutové kopy v poměru 4:2.

Chelsea tedy vyzve Everton

Hlavnímu arbitrovi utkání, které rozhodovalo o tom, kdo se ve finále FA Cupu postaví Chelsea, nemohl přijít na jméno kouč Rudých ďáblů Ferguson. I on totiž v 68. minutě viděl, jak sudí nechal bez povšimnutí střet Jagielky s Welbeckem před brankářem Evertonu Timem Howardem.

„Až to uvidí, asi si uvědomí, že udělal chybu,“ řekl pro deník The Sun sedmašedesátiletý Ferguson. „Nemůžu říct, že by tato situace byla důvodem naší prohry, ale upřímně, já jsem Everton skórovat neviděl,“ dodal zkušený kouč, který se po nepovedených penaltách Berbatova a Ferdinanda musel rozloučit s vidinou zisku pěti získaných trofejí v jedné sezóně.

Že se v inkriminovaný moment jednalo o faul, je přesvědčen i útočník anglické reprezentace do jednadvaceti let Danny Welbeck. „Strhnul mě a když jsem padal, ještě mě stáhli za nohu,“ vidí jasný důvod k odpískání faulu Welbeck. „Neměl jsem důvod padat, jinak bych skóroval, už jsem obcházel brankáře,“ dodal.

Sudí měl být fandou United

Vášně ještě před utkáním rozvířil kouč Evertonu David Moyes, jenž hlavního arbitra označil ze fanouška United. Že to mohlo mít na výkon rozhodčího nějaký vliv, přiznal i trenér mistrovského týmu Ferguson. „Je to tak. Samozřejmě že si tím jistý být nemohu, ale celý ten nesmysl, že fandí našemu mužstvu, ho mohl nahlodat,“ nechal se slyšet Skot na lavičce Manchesteru.

Reklama

Související témata: