Hlavní obsah

Gólový orchestr mezi Liverpoolem a Arsenalem skončil remízou

LIVERPOOL

Takový fotbal lze vidět snad jen na ostrovech! Osm gólů padlo v Liverpoolu na Anfield Road ve 33. kole Premier League, kam přijel Arsenal a odvezl si bod za remízu 4:4. Kanonýři přitom minutu před koncem vedli díky čtyřem trefám Aršavina, ale remízu zachránil v 93. minutě druhým gólem v zápase Benayoun. Liverpool se tak bodově dotáhl na vedoucí Manchester, který má ale dva zápasy k dobru.

Článek

Liverpool měl v první polovině poločasu více ze hry a chybělo málo, aby šance Fernanda Torrese či Yossi Benayouna neskončily vedoucí brankou. Hosté mohli děkovat gólmanu Fabianskému zejména ve 20. minutě, kdy předvedl vynikající zákrok konečky prstů po hlavičce Torrese. Na druhé straně zahrozil ve 28. minutě Fabregas, ale jeho střela se nevešla mezi tři tyče a Bendtner se na teč natahoval marně.

Jako blesk z čistého nebe udeřil Arsenal o deset minut před koncem poločasu. Nasri zatáhnul míč až na hranici malého vápna, odkud našel před brankou Andreje Aršavina, jenž dělovkou pod břevno poslal hosty do vedení. Čtyři minuty po přestávce si však naskočil na centr Kuyta útočník Torres a polský brankář se natahoval na jeho hlavičku k levé tyči marně. V 56. minutě již domácí vedli, když míč po hlavičce Benayouna vyrážel Fabianski za brankovou čárou.

V 67. minutě se trefil parádně z hranice velkého vápna znovu Aršavin a stav byl 2:2. Stejný hráč poslal o dvě minuty později hosty do vedení. Ruský fotbalista se trefil po špatném výkopu domácí obrany z hranice penalty. Přestřelka pokračovala, svým druhým gólem v zápase srovnal španělský toreador Torres. Pětadvacetiletý Španěl mohl vrátit vedení opět na stranu Liverpoolu, ale jeho hlavičku mířící do rohu Fabianského svatyně vyrazil Kieran Gibbs.

Ještě dva góly však čekaly na diváky na stadiónu v Liverpoolu. O infartktový závěr se postarali čtvrtým gólem Aršavin, v 93. minutě srovnal na konečných 4:4 druhou trefou v utkání Benayoun. Liverpool se tak díky zisku bodu dotáhnul na vedoucí Manchester United s 71 body, ale Rudí ďáblové mají dva zápasy k dobru.

Anglie - 33. kolo
Liverpool - Arsenal 4:4 (49. a 72. Torres, 56. a 90.+3 Benajun - 36., 67., 70. a 90.+1 Aršavin).

Reklama

Související témata: