Hlavní obsah

Southampton přišel o 10 bodů a asi o šanci na záchranu druhé ligy

LONDÝN

Fotbalisté Southamptonu zřejmě definitivně přišli o naději na záchranu v druhé anglické lize. Předposlední tým tabulky totiž ve čtvrtek potrestalo vedení soutěže desetibodovým odpočtem kvůli přílišnému zadlužení a probíhajícímu konkurzu. Do konce soutěže přitom zbývají jen dvě kola. Klub se sice proti verdiktu může odvolat, změnu rozhodnutí ale anglická média nepředpokládají.

Článek

Podmínky odpočtu jsou tvrdé. Southampton je předposlední, dvě kola před koncem ztrácí na záchranu v nejlepším případě čtyři body a i kdyby se mu povedlo se ještě posunout tabulkou vzhůru, uplatní se desetibodový odpočet.

Pokud by ale zakončil sezónu na sestupových příčkách, začne příští sezónu o soutěž níže s minus deseti body na kontě. V kádru Southamptonu stále působí český záložník Rudolf Skácel, ale ten již ohlásil, že v létě odejde.

Stejným odpočtem potrestalo vedení soutěže na začátku května 2007 i Leeds. Osud obou klubů je téměř identický - neodhadly své finanční možnosti, kvůli nákladným posilám se zadlužily a vzápětí rozložené vnitřními problémy sklouzly ze špičky do nižších soutěží.

Zatímco Leeds se už ze třetí ligy škrábe a stále může snít o postupu z play off, Southampton třetí liga zřejmě teprve čeká. Poprvé po více než padesáti letech.

Reklama