Hlavní obsah

Čech zlikvidoval penaltu a Chelsea už ho zase velebí

LONDÝN/PRAHA

Všechny pochybnosti o momentální formě českého gólmana v bráně Chelsea jsou rázem pryč. V utkání 34. kola Premier League totiž Petr Čech svůj tým na trávníku kladivářů náramně podržel. Nejen v průběhu zápasu, ale hlavně dvacet minut před koncem, kdy zlikvidoval Nobleho penaltu a pomohl tak Chelsea k důležité jednogólové výhře nad West Ham United.

Článek

Po bezgólovém prvním poločase šla Chelsea deset minut po přestávce do vedení, když její gól dal po akci Lamparda Kalou. Pro Zolovo mužstvo to byl šok, neboť ve třech předchozích duelech doma neinkasovalo a i na Chelsea si věřilo. Zvláště poté, co dokázalo uhrát remízy s Aston Villou (1:1) a Arsenalem (0:0). Dvacet minut před koncem, se West Hamu skutečně nabídla šance urvat bod. Kalou totiž fauloval v šestnáctce Ilunga a sudí nařídil penaltu. Čech ale vystihl, že Noble míří k jeho levé tyči a ránu vyrazil. Chelsea si tak z trávníku kladivářů odvezla tři body a v tabuůce zůstala třetí.

Liverpoolu to střílí

Liverpool totiž na hřišti Hull City dokázal, že se střílením gólů nemá v posledních dnech a týdnech nejmenší problém. Po gólových dostizích s Chelsea v Champions League a skvostném duelu s Arsenalem uprostřed týdne tentokrát rozpoutal kanonádu v duelu s Tigers z Kingstonu. Dva góly dal Kuijt, třetí přidal Alonso a Benítez si spokojeně mnul ruce. Čtyři poslední zápasy a patnáct nastřílených branek, to mluví za všechno. Zato s domácím týmem to vypadá hodně zle. Z posledních jedenadvaceti utkání totiž vyhrál jen dva a ze štiky ligy se stal leklý kapr, který se zmítá u dna tabulky.

Rudí ďáblové rozpoutali po půli peklo

Hotovou střeleckou kanonádu ovšem přinesl večerní duel na Old Trafford, kde Manchester United hostil Tottenham. Hostům vyšel začátek jako v nejkrásnějším snu, neboť po půlhodině už vedli po trefách Benta a Modrice 2:0. Spurs, kteří v posledních pěti ligových zápasech čtyřikrát vyhráli, se samozřejmě nesli na vlnách euforie... To ovšem netušili, co je po přestávce čeká. Hned v 57. minutě totiž Ronaldo z penalty snížil na 1:2 a Rudí ďáblové rozpoutali hotové peklo. Rooney za deset minut vyrovnal, po minutě Ronaldo otočil skóre na 3:2 a Tottenham se vezl. Nakonec odešel s pětigólovým přídělem a byl rád, že nedostal ještě větší nářez. Manchester se v tabulce samozřejmě vrátil na první příčku. Na Liverpool má tříbodový náskok, na Chelsea šestibodový a k tomu ještě zápas k dobru.

West Bromwich ještě dýchá

Šanci na záchranu ještě oživil Bednářův West Bromwich Albion. V tabulce sice zůstal poslední, ale protože porazil Sunderland 3:0, jeho naděje na přežití  ještě žije. Překvapením kola byla výhra Manchesteru City na půdě Everton. Hlavně proto, že že Citizens v předchozích 16 utkáních venku vyhráli jen jednou a to dokonce hned ve 3. kole. Jejich výhru tentokrát zařídili Robinho a Ireland.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Bolton - Aston Villa 1:1 (60. Cohen - 43. Young), Everton - Manchester City 1:2 (90. Gosling - 35. Robinho, 54. Ireland), Fulham - Stoke 1:0 (29. Nevland), Hull - Liverpool 1:3 (73. Geovanni - 63. a 89. Kuijt, 45. Alonso), West Bromwich - Sunderland 3:0 (40. Olsson, 58. Brunt, 88. Menseguez), West Ham United - Chelsea 0:1 (55. Kalou), Manchester United - Tottenham 5:2 ( 57. z penalty a 68. Ronaldo, 67. a 71. Rooney, 79. Berbatov - 29. Bent, 32. Modric).

Reklama

Související témata: