Hlavní obsah

Arsenal díky Fábregasovi splnil povinnost

LONDÝN/PRAHA

Díky španělskému legionáři Fábregasovi splnil Arsenal v nedělním odpoledním zápase 34. kola Premier League povinnost a porazil tounoucí Middelesbrough. Vyhrál tak už dvacátý zápas v řadě, upevnil si čtvrtou příčku v tabulce, ale na třetí Chelsea dál ztrácí šest bodů. Ve druhém nedělním duelu si Blackburn doma poradil s Wiganem.

Článek

Na domácím stadiónu byli Gunners pochopitelně velkými favority a roli naplnili. S Middlesbroughem, jemuž se venku ani trochu nevede, problémy neměli.

Španěl Fábregas, jehož plivancem na asistenta trenéra Hullu Briana Hortona v pohárovém duelu se začala zabývat anglická fotbalová asociace, otevřel po přihrávce Aršavina ve 26. minutě skóre, dvaadvacet minut po přestávce přidal druhou branku, když obešel i gólmana. V jednoznačném zápase nebylo co řešit.

Hosté prohráli na cizím už hřišti už desátý zápas v řadě a brány propadliště se pod nimi otvírají dokořán, domácí si naopak upevnili čtvrtou příčku. Na třetí místo zaručující přímý vstup do Ligy mistrů však dál ztrácí šest bodů.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Arsenal - Middlesbrough 2:0 (26. a 67. Fábregas), Blackburn - Wigan 2:0 (45. McCarthy, 60. Nelsen).

Reklama

Související témata: