Hlavní obsah

Matějovského gól Readingu k postupu nestačil

LONDÝN

Český fotbalový záložník Marek Matějovský si svůj první gól v sezóně nechal až na poslední kolo druhé anglické ligy. Ani jeho zásah však fotbalistům Readingu nepomohl zajistit si přímý postup do nejvyšší soutěže.

Článek

Matějovského celek totiž v přímém duelu o postup prohrál 1:2 s Birminghamem, který je tak spolu s Wolverhamptonem jistým účastníkem příštího ročníku Premier League. Reading bude se Sheffieldem United, Burnley a Prestonem bojovat o poslední postupové místo.

Do třetí ligy naopak sestupují Charlton, Norwich a Southampton, za který v sezóně hráli i Rudolf Skácel a Tomáš Pekhart. Southamptonu se stal osudným desetibodový odpočet za přílišné zadlužení a probíhající konkurz.

Sedmadvacetiletý Matějovský i kvůli častým zraněním odehrál v sezóně z možných 46 zápasů jen polovinu. Často nastupoval až z lavičky, i proto se zdálo, že se v této sezoně gólu nedočká. Nakonec se však přece jen mezi střelce zapsal.

V posledním kole přišel do hry v 53. minutě a již po osmi minutách na hřišti vykřesal pro Reading naději, když snížil na 1:2. Reading však již prohru s Birminghamem neodvrátil a zůstal na čtvrtém místě tabulky.

Konečné jedenácté místo obsadil Queens Park Rangers, mezi jehož opory patří český brankář Radek Černý.

Reklama

Související témata: