Hlavní obsah

Barcelona potvrdila zájem o gólmana Čecha

PRAHA

Fotbalový gigant FC Barcelona potvrdil po úvodním utkání semifinále Ligy mistrů zájem o gólmana Chelsea Petra Čecha. „O zájmu Barcelony víme už delší čas, ale Petr má lukrativní smlouvu v Chelsea, kde je spokojen. Po nepovedených dvou zápasech je opět ve výborné formě. Není vhodné zájem ventilovat v době, kdy kluby před sebou mají odvetu,“ řekl Právu hráčův agent Pavel Zíka ze Sport Invest International.

Článek

O zájmu Barcelony psalo Právo už začátkem března. „Tehdy byl Čech jedním z hlavních kandidátů, dnes je pro Barcu jasnou jedničkou. Valdes je nespolehlivý – a tady se nemluví o ničem jiném než o tom, že vedení klubu musí udělat všechno pro to, aby Čecha v létě na Nou Camp přivedlo. S Čechem v brance bude Barcelona nejsilnější klub na světě,“ řekl Právu španělský zdroj, blízký klubovému vedení, který si nepřál být jmenován.

„V tomto období, a zejména když ve středu čeká oba kluby v Londýně odveta semifinále Ligy mistrů, o tom nikdo z vedení Barcelony nechce a ani nemůže mluvit oficiálně. Všem je ale jasné, že po bezbrankové remíze na Nou Campu, kterou Čech Chelsea vychytal, to bude na Stamford Bridge velice těžké. Tady se píše a mluví o tom, že věhlasná ofenzíva Barcy si na Čechovi vylámala zuby, protože je nejlepším brankářem na světě,“ dodal zdroj.

Čech loni na podzim podepsal s Chelsea novou pětiletou smlouvu, která jej zařadila mezi nejlépe placené fotbalisty nejen v klubu. V Anglii je na třináctém místě. Jeho týdenní plat dělá 90 tisíc liber, což je v přepočtu asi 2,85 miliónu korun. „To by nebyl pro Barcelonu problém,“ tvrdí španělský zdroj. Čech se učí intenzívně španělsky…

„To s tím nemá nic společného. Petra jazyky baví a jdou mu,“ odmítl spojitost Zíka. Podle něj bude záležet na klubech, ale k jednání dojde určitě později a také podle výsledku Ligy mistrů.

Barcelona je prý ochotna sáhnout hluboko do pokladny. Spekuluje se o částce padesát miliónů liber, což je 1,57 miliardy korun. Čech by se tak stal nejdražším českým fotbalistou v historii.

Brankáři:
Petr Čech - Po třech ligových duelech inkasoval, jeho Chelsea však Fulham jistě porazila (3:1) a drží si třetí místo.
Jaroslav Drobný - Nejenže dál chytá výborně, dlouhým výkopem navíc založil akci, z níž Hertha vyrovnala v Hamburku na konečných 1:1.
Martin Vaniak - Pro gólmana zvláštní zápas. Na střelu brněnského Doška nedosáhl, více velkým šancím už čelit nemusel a Slavia prohrála 0:1.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Když v 68. minutě opouštěl hřiště, vedl Juventus nad Lecce 2:1. Z lavičky pak bezmocně sledoval, jak zápas končí 2:2.
Marek Jankulovski - Hrál celý zápas, přestože se objevily zprávy, že kvůli kotníku musí na operaci. AC Milán vyhrál v Catanii 2:0.
Michal Kadlec - Leverkusen vyhrál na půdě Schalke 2:1 a potvrdil, že venku se mu na jaře daří víc. Odehrál celý zápas.
Zdeněk Pospěch - Kvůli zranění dva týdny nehrál, vrátil se však jako střelec. Jedním gólem přispěl k výhře FC Kodaň 3:0 nad Aalborgem.
David Rozehnal - Lazio podlehlo na hřišti vedoucího Interu Milán 0:2. Byl u obou gólů - nejdřív nechal příliš místa Ibrahimovicovi a ve druhém případě špatně rozehrál.
Marek Suchý - Nic moc. Jednou za sebou slávistická obrana nechala Doška, na jeho gól pak už nedokázali Pražané v Brně odpovědět.
Záložníci:
David Jarolím - Kapitán si drží svou formu, ale k výhře to tentokrát Hamburku nestačilo. Remizoval s Herthou 1:1.
Jaroslav Plašil - Pamplona si domácí porážkou 1:2 s Huelvou znovu zavařila v bitvě o záchranu. Hrál celý zápas.
Jan Polák - Po druhé žluté kartě byl vyloučen a Anderlecht zachraňoval na půdě Tubize alespoň remízu 1:1.
Libor Sionko - Základní sestava se mu znovu vzdaluje, do utkání FC Kodaň s Aalbrogem vůbec nezasáhl.
Radek Šírl - Po zranění ve Slovinsku déle než měsíce nehraje, Petrohrad prohrál v Rostově 1:2.
Útočníci:
Roman Bednář - Je zraněný, nehraje. West Bromwich prohrál na Tottenhamu 0:1.
David Lafata - Jablonec sice rozstřílel Plzeň 3:0, k výrazným postavám zápasu však nepatřil.
Tomáš Necid - Nastal mu problém - poté, co se uzdravil Brazilec Vágner Love, se po delším čase nevešel do základní sestavy. Nezahrál si ani minutu, CSKA Moskva vyhrál v Samaře 3:1.

Reklama

Související témata: