Hlavní obsah

Newcastle vyřadil Bartona do odvolání z týmu

Vedení sestupem ohroženého Newcastlu do odvolání vyřadilo z týmu záložníka Joeyho Bartona. Šestadvacetiletého fotbalistu tak potrestalo za to, že v nedělním duelu s Liverpoolem dostal červenou kartu, a zmešká tak poslední tři zápasy anglické ligy.

Článek

Barton byl vyloučen po zákroku na Xabiho Alonsa těsně před koncem zápasu, který Newcastle prohrál na hřišti Liverpoolu 0:3, za což dostane automaticky třízápasový distanc. Po utkání se navíc údajně ostře pohádal s trenérem Alanem Shearerem a sprostě mu nadával.

Vyřazení z týmu pro hráče s jedním startem za anglickou reprezentaci znamená, že ani nebude trénovat s týmem. Podle listu The Guardian navíc Barton dostane pokutu 128 000 liber (asi 3,83 miliónu korun), což jsou dva týdenní platy.

Bartona provází pověst problémového hráče dlouhou dobu. Loni na podzim si odpykal šestizápasový trest za to, že při tréninku zbil tehdejšího spoluhráče z Manchesteru City. Druhou polovinu minulé sezóny zase vynechal kvůli potyčce v centru města, po níž musel strávit 77 dní ve vězení.

Reklama