Hlavní obsah

Sestupující Southampton propustil Skácela

SOUTHAMPTON

Český záložník Rudolf Skácel si může ihned hledat nové angažmá. Vedení anglického Southamptonu ve středu oznámilo, že s devětadvacetiletým fotbalistou dál nepočítá a i když má smlouvu až do konce června, nebude trvat na jejím dodržení. Klub, který sestupuje do třetí ligy, to uvedl na svých webových stránkách.

Článek

Kdysi slavný tým má velké existenční potíže, které se podepsaly i na výkonech hráčů a v končící sezóně jej srazily na předposlední místo druhé ligy, které znamená sestup. Příští sezonu začne Southampton ve třetí lize, navíc s desetibodovým odpočtem kvůli vysokým dluhům. Skácel u toho už nebude, protože se stal volným hráčem. "Rozhodli jsme se neprodloužit smlouvu Ryanu Smithovi a uvolněn byl i Skácel," řekl trenér Mark Wotte.

O Skácelově odchodu se hovořilo už dlouho předtím. Vloni na jaře si vyžádal hostování v Hertě Berlín, aby měl možnost jet s reprezentací na mistrovství Evropy. Když chtěl zůstat v Německu natrvalo, klub jej ale nepustil, stejně tak nevyšel ani přestup do Ipswiche. Skácel se během letošní sezóny musel adaptovat na levém kraji obrany, pak vypadl ze základní sestavy a nakonec sám oznámil, že v létě odejde jinam.

V Southamptonu patřil mezi nejlépe placené hráče, protože v týmu bezejmenných mladíků zbyl ještě z doby, kdy klub příliš nešetřil. Skácel přišel v létě 2006 za 1,6 milionu liber (asi 49 miliónů korun) z Heart of Midlothian, předtím oblékal dres Panathinaikosu Atény, Olympique Marseille, Slavie Praha a Hradce Králové.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články