Hlavní obsah

Slovenský obránce Čech dostane ve West Bromwichi poslední šanci

BIRMINGHAM

Klíčový zápas o další kariéru se zřejmě rýsuje před slovenským obráncem Markem Čechem z West Bromwiche. Šestadvacetiletý fotbalista v posledním klubu anglické ligy vypadl ze sestavy a dal najevo chuť odejít, teď však dostane kvůli zranění konkurentů ještě jednu šanci se ukázat v sobotním utkání s Wiganem. Poté se klub rozhodne, jak s Čechem dál naloží, napsal deník Birmingham Mail.

Článek

Bývalý obránce pražské Sparty přišel do klubu vloni v létě a do týmu zpočátku bez potíží zapadl. Po sérii špatných výkonů se ale v zimě vytratil a od začátku února nehrál jediný soutěžní zápas. Na jeho místo na levém kraji obrany se posunul stoper Paul Robinson. "Marek z toho byl hodně nešťastný, ale je profesionál a musí se umět s tím srovnat," řekl trenér Tony Mowbray.

Mezitím se Čech nechal slyšet, že je rozhodnutý v létě odejít jinam, jenže tento týden se Robinson zranil a zamíchal kartami. "Ještě čekáme na potvrzení Robinsonova zranění, ale Marek je na tomto postu naše druhá volba, takže bude muset předvést nejlepší možný výkon a podle toho s ním naložíme i do budoucna. Ať se mu to líbí nebo ne, takový scénář teď prostě máme v rukou," řekl Mowbray.

Rodák z Trebišova do velkého fotbalu pronikl v dresu Interu Bratislava, definitivně v něm zakotvil ale až v roce 2004, kdy přestoupil do Sparty a zároveň se zabydlel i ve slovenské reprezentaci. Od té doby za ni odehrál 34 zápasů a do kádru stále patří. Spartu po roce vyměnil za FC Porto a následně West Bromwich.

Reklama

Související témata: