Hlavní obsah

Manchester United vyhrál derby, Chelsea dala čtyři góly Arsenalu

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United bez větších problémů zvládli městské derby s Manchesterem City a po vítězství 2:0 se vrátili do čela anglické ligy. Před druhým Liverpoolem, který po sobotní výhře nad West Hamem vedl o skóre, mají tříbodový náskok. V londýnském derby zvítězila Chelsea na hřišti Arsenalu 4:1 a definitivně si pojistila minimálně třetí příčku zaručující přímý start v Lize mistrů. Arsenal prohrál poprvé po 21 zápasech.

Článek

Manchester od úvodu zápasu diktoval tempo a brzy vytěžil i branku. Portugalec Cristiano Ronaldo stejně jako v úterním semifinále Ligy mistrů s Arsenalem předvedl, že je skvělým exekutorem přímých kopů, a střelou skrz zeď otevřel skóre. Vstřelil tak osmnáctý gól v sezoně a upevnil si vedení v tabulce střelců. City se do útoku příliš nedostávalo, a když už se nejdražší hráč anglické ligy Robinho dostal do zakončení, mířil vedle.

Naopak v závěru první půle se na hranici pokutového území opřel do míče Carlos Tévez a střelou o tyč zvýšil na 2:0. Hosté se ani po změně stran přes důraznou obranu United neprosadili, a tak svěřenci trenéra Alexe Fergusona udělali další důležitý krok k obhajobě titulu. Pokud Manchester uspěje ve středeční dohrávce s Wiganem, bude mu příští víkend stačit k jistotě titulu i remíza s Arsenalem.

Radost z výhry Fergusonovi pokazila reakce Ronalda poté, co ho v 58. minutě nahradil Paulem Scholesem. Portugalská hvězda byla se střídáním evidentně nespokojena a po závěrečném hvizdu zamířila do kabin hodně rozladěna, aniž by se spoluhráči výhru oslavila.

Chelsea přejela Arsenal

Ve šlágru kola dala Chelsea fotbalistům Arsenalu lekci z produktivity. Přestože měli domácí Kanonýři daleko více ze hry a častěji zaměstnávali obranu Chelsea, nedařilo se jim překonat českého brankáře Petra Čecha či v jasných šancích mířili vedle. Naopak Chelsea z prvních dvou nebezpečnějších střel na branku vytěžila dva góly a dovedla zápas k jasné výhře.

Poprvé se hosté prosadili po standardní situaci, kdy Didier Drogba našel z přímého kopu hlavu Alexe a brazilský stoper otevřel skóre. Arsenal tak na Emirates Stadium dostal gól poprvé od prosincového duelu s Liverpoolem, když následně držel doma čisté konto po 796 minut.

Ještě do poločasu zvýšil Nicolas Anelka, jenž využil chyby v rozestavení Arsenalu, pronikl středem hřiště a střelou z 20 metrů zaskočil brankáře Lukasze Fabiańského. Připsal si 17. gól v sezoně. Hned po návratu z kabin si dal ve skluzu vlastní branku Kolo Touré a definitivně rozhodl. Domácí již jen snížili hlavičkou střídajícího dánského útočníka Nicklase Bendtnera, jenže v závěru vrátil soupeři tříbrankové vedení Florent Malouda střelou do prázdné branky poté, co Anelka trefil tyč.

Čech odchytal v brance Chelsea další bezchybný zápas, ale třetí čisté konto z posledních čtyř ligových duelů mu přece jen uniklo. Proti střelcům Arsenalu předvedl několik kvalitních zákroků a vytáhl se především pět minut po startu druhé půle, kdy vyrazil nebezpečnou střelu Robina van Persieho po zemi. Při Bendtnerově hlavičce zblízka neměl šanci zasáhnout. Vzápětí další Dánovu hlavičku skvěle chytil, stejně jako Silvestreho střelu zblízka.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Manchester United - Manchester City 2:0 (18. Ronaldo, 45. Tévez), Arsenal - Chelsea 1:4 (70. Bendtner - 28. Alex, 39. Anelka, 49. vlastní Touré, 87. Malouda).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články