Hlavní obsah

To si snad děláš pr...?!, reagoval Ronaldo po brzkém vystřídání v derby

PRAHA

Hodně těžko nesl v nedělním derby 36. kola anglické Premier League vystřídání záložník Manchesteru United Cristiano Ronaldo, jenž prvním gólem zavelel k vítězství 2:0 nad městským rivalem City. Svůj brzký odchod ze hřiště pak na lavičce okomentoval slovy: „To má být vtip?“ Kouče Rudých ďáblů Sira Alexe Fergusona ale jeho nabručená reakce neznepokojila.

Článek

V 18. minutě na Old Trafford poslal současný nejlepší hráč světa Ronaldo svůj tým tradičně ze standardky do vedení. Když ve 45. minutě zvyšoval na konečných 2:0 Carlos Tevez a vrátil tím Rudé ďábly na první příčku nejvyšší anglické soutěže, nezmohli se už hosté na nic.

Se spoluhráči neslavil

Šok pro všechny přítomné pak následoval po hodině hry. Kouč domácích Ferguson se rozhodl stáhnout portugalskou hvězdu a střelce první branky Ronalda. To ofenzivního špílmachra United vytočilo tak, že se do konce zápasu už jen vztekal a po konečném hvizdu ani nešel se svými spoluhráči za fanoušky výhru oslavit a ztratil se v útrobách stadiónu.

Zkušeného kouče Fergusona ale reakce jeho svěřence nerozhodila. „Chtěl zůstat na trávníku. Teď je ve skvělé formě, na celou situaci se ale musím dívat z širší perspektivy,“ nechal se po utkání slyšet slavný Skot na lavičce United. „Musíme se snažit držet ho v plné síle. Je báječné, že jsou hráči zápasy natolik strženi,“ reagoval Ferguson.

Hráči se musí točit

„Samozřejmě, že chce být pořád na hřišti, víte jaký je,“ pokračoval sedmašedesátiletý stratég. „Ronaldo je na tom po fyzické stránce velice dobře, ale už úterní odvetný zápas Ligy mistrů ho stál hodně sil. Já už musím myslet na středeční utkání ve Wiganu a sobotní duel proti Arsenalu,“ vysvětlil svůj krok v zápase proti City zkušený trenér.

„Středeční utkání bud hodně náročné. Znovu budu muset postavit čerstvé hráče a myslím, že udělám tak dvě tři změny,“ prozradil Ferguson. „Musím to udělat, protože máme široký kádr a všichni hráči musí dostat prostor hrát,“ dodal na závěr kouč Rudých ďáblů.

Reklama

Související témata: