Hlavní obsah

Matějovský přišel v Readingu o postup i o trenéra

READING

Český fotbalový reprezentant Marek Matějovský prožil v noci na středu hned dvojnásobnou ztrátu. Jeho tým v play-off s Burnley vypadl ze hry o postup do Premier League a vzápětí přišel i o trenéra Steva Coppella, který po zápase oznámil svou rezignaci. Uznávaný kouč, který si Matějovského do týmu v lednu 2008 přivedl, odchází po šesti letech.

Článek

"Cítil jsem, že po vyřazení z play-off je to to nejlepší, co mohu pro klub i pro sebe udělat," citovaly webové stránky deníku Guardian zklamaného trenéra.

Jeho tým byl přitom v posledním zápase výrazně lepší, ale hosté dali po parádních střelách dva góly, které jim spolu s výsledkem 1:0 z prvního zápasu zajistily postup. Matějovský byl na hřišti jen při první brance a v 53. minutě byl střídán.

Třiapadesátiletý Coppell byl velmi úspěšný už jako hráč a na přelomu 70. a 80. let byl oporou Manchesteru United i anglické reprezentace, respekt si vydobyl ale i jako kouč. Celkem šestnáct let působil v Crystal Palace, v roce 2003 převzal Reading a z druholigového nováčka rychle udělal silný tým, který strašil soupeře i po postupu do první ligy.

Ve své druhé sezóně mezi elitou ale Reading uvadl a propadl se zpět do druhé ligy, hořký konec sezony si užil i letos. Nejprve si nechal vyklouznout přímý postup, který se zdál být hotovou věcí, pak smolně vypadl i v play off.

Reklama

Související témata: