Hlavní obsah

Kouč Ancelotti podepsal předběžnou smlouvu s Chelsea

LONDÝN/PRAHA

Kdo v Chelsea převezme úspěšnou práci po nizozemském trenérovi Guusi Hiddinkovi? Odpověď se zdá být jasná. Přestože se v posledních dnech objevily spekulace o tom, že by Blues mohl trénovat temperamentní Chorvat Bilič, nejvážnějším kandidátem je znovu Ital Carlo Ancelotti, který podepsal s vlastníkem Chelsea předběžnou smlouvu na tři roky.

Článek

Kouč AC Milán je totiž znechucen neustálou kritikou majitele klubu Silvia Berlusconiho. A ačkoliv se nejdříve přestupu na Stamford Bridge bránil, zdá se, že pověstný kalich trpělivosti přetekl. „Ztratili jsme titul jenom kvůli Ancelottimu. V mnoha případech nepoužil tu správnou taktiku,“ citoval The Sun italského premiéra, který je zároveň vlastníkem AC.

Ancelotti se podle britských médií sešel v pondělí večer s vedením londýnského klubu, který mu prý nabídl tříletý kontrakt. A Ancelotti smlouvu podepsal. Již dříve se spekulovalo o týdenním platu 100 tisíc liber týdně plus bonus 1 milión za každou trofej, kterou by s klubem získal.

Ancelotti zná seznam možných posil

Majitel Chelsea, za kterou hraje také český reprezentační brankář Petr Čech, Roman Abramovič dal na schůzce Ancelottimu nahlédnout do záměrů své přestupové politiky. Zálusk má na útočníka Arsenalu Emmanuela Adebayora, jehož chtěl italský trenér získat už do Milána. Zájem má také o Carlose Tevéze, který s největší pravděpodobností opustí Manchester United. Téměř jistě se jeví přestup Jurije Žirkova z CSKA Moskva.

Abramovič se snaží nalákat i zájmem o některé hráče z italského velkoklubu. Nabídku prý dostanou Andrea Pirlo a Kaká. Brazilec AC Milán pravděpodobně opustí. Nejčastěji se skloňuje jméno španělského Realu Madrid. Ten však usiluje také o Ronalda a v případě, že by Portugalce získal, mu na Kaká pravděpodobně nezbudou peníze a Brazilec by se mohl připojit k Chelsea.

Londýnský klub by rád navázal na úspěchy Hiddinka, který vedl Chelsea jen půl roku jako náhrada za Luize Felipe Scolariho. Nizozemec ale již při svém nástupu prohlásil, že se bude chtít po konci sezóny soustředit pouze na svou práci u ruského národního týmu. Vše tedy nasvědčuje tomu, že na jeho místo usedne po osmi letech v AC Milán právě Ancelotti.

Reklama

Související témata: