Hlavní obsah

Sklapněte a hrajte fotbal, nabádal Ferguson hráče Manchesteru o půli

LONDÝN/PRAHA

V kabině nebyla zrovna dobrá nálada. Obhájce trofeje Manchester United dohrával odložený zápas 33. kola Premier League na hřišti Wiganu a o poločase prohrával 0:1. Fotbalistům se navíc nelíbily některé výroky rozhodčích. „Sklapněte a hrajte fotbal,“ řekl jim kouč Alex Ferguson.

Článek

Do druhých pětačtyřiceti minut nastoupil tým jako vyměněný. Zlepšený výkon korunovali Rudí ďáblové po hodině hry. A postaral se o to útočník Manchesteru, o němž se v poslední době mluví nejčastěji - Carlos Tevéz. Argentinec byl přitom na hřišti pouhé tři minuty, když chytrou patičkou poslal míč po centru do brány.

Důležitý gól, který dodal týmu z Manchesteru sebevědomí, obhájce titulu nakonec zvítězil 2:1. A právě tyto branky by mohly v příštím ročníku United chybět. Argentinec totiž velmi vážně uvažuje o opuštění Old Trafford. Spekuluje se dokonce i o přestupu do konkurenčního Liverpoolu či Chelsea. Ferguson by však byl rád, kdyby Tevéz zůstal.

Pochlebování Tevézovi

„Myslím, že jsme se v jednání posunuli dále. S Carlosem jsem mluvil a dali jsme mu nabídku a doufáme, že ji bude akceptovat,“ řekl pro oficiální stránky kouč Red Devils, který se snaží udržet Argentince i pomocí pochlebování. „Je to malý velký muž a opět nám všem ukázal svůj temperament. Vstřelil za nás mnoho důležitých gólů a další přidal dnes večer,“ ví Ferguson.

„Fanoušci ho milují, protože je to snaživý hráč. Jeho tah na branku nahání strach všem soupeřům, nikdy se nevzdává. To jsou úžasné kvality pro moderní hru. Je hladový po boji, je nádherné se dívat, jak hraje,“ rozplýval se Ferguson.

Skotský kouč věděl, že potřebuje důležitý vyrovnávací gól. A nejlepšímu střelci mužstva, opěvovanému Cristianu Ronaldovi, se příliš nedařilo. A navíc, po vystřídání v předchozím duelu proti Manchesteru City, po němž Portugalec dal najevo svou nevoli, se vyrojily další spekulace o možném Ronaldově odchodu. Zájem má Real. Opět.

Odpuštění Ronaldovi

„Cristiano mohl dát klidně i hattrick. Normálně míří přesně a dělá brankářům starost. Dnešek nebyl jedním z těch dní, ale to se stává,“ zastával se i své druhé hvězdy Ferguson. „Stále však má neuvěřitelný podíl na skórování vůbec, zvláště v posledních zápasech,“ dodával smířlivě.

Fergusonova politika ale slaví úspěch. V loňském roce úspěšně odrazil vábení Realu, který lasem kroužil nad Ronaldem, a pokud se mu podaří udržet i Tevéze, bude Manchester i v příštím ročníku jedním z hlavních kandidátů na zisk trofeje nejen v Premier League, ale i v Lize mistrů. K letošnímu titulu v anglické lize má Manchester velmi blízko. Před posledními dvěma koly má před druhým Liverpoolem šestibodový náskok.

Reklama

Související témata: