Hlavní obsah

Fotbal jsem hrát nezapomněl, těšilo Rosického po prvním ostrém tréninku

PRAHA/LONDÝN

Téměř šestnáct měsíců se Tomáš Rosický chodil do tréninkového centra Arsenalu v Colney dívat na své spoluhráče jako rekonvalescent. Ve čtvrtek se osmadvacetiletý záložník, jehož v lednu 2008 odstřihlo od fotbalu vleklé zranění podkolenní šlachy, dočkal a konečně s ostatními Kanonýry absolvoval ostrý trénink. „Byl jsem dost u balónu a necítil jsem se tam zbytečný,“ pochvaloval si na svém webu Rosický.

Článek

Rosický musel v průběhu loňského roku kvůli zranění dvakrát na operaci, plánovaný návrat na trávník pak v březnu ještě zdržely potíže s třísly. Ve středu si ale český fotbalista vyslechl od kondičního trenéra Arsenalu Tonyho Colberta verdikt, na který už dlouho čekal. „Už jsi dobrej, můžeš do toho jít s mančaftem,“ napsal na své stránky spokojený Rosický.

Osmdesátiminutovou tréninkovou jednotku absolvoval bývalý kapitán české reprezentace v plném zatížení s ostatními hráči. „Bylo to skutečně běžný trénink, ale já jsem si připadal jako v ráji. Od loňského ledna se toho událo tolik, že kopat do míče při běžné přípravě se zdravými hráči a přitom mě u toho nikdo nemusí šetřit, je výborný pocit. Trénoval jsem zcela naplno jako ostatní. Absolvovali jsme rozcvičku, bago, nějaké nácviky a na potom jsme hráli na dvě brány na zkráceném hřišti,“ přiblížil Rosický.

Český špílmachr si sice musí znovu zvykat na fotbalové návyky, fyzicky se ale cítí dobře. „Kondičně jsem na tom celkem slušně, ale Premier League potřebuje o něco víc, ale to by mělo přijít časem. Tříslo se zahojilo, nic mě nebolí, nikde nic netahá, nejsem ani unavený, takže je všechno na dobré cestě. Fotbal jsem hrát nezapomněl, ale samozřejmě to po tak dlouhé době ještě není ono,“ přiznal bez okolků.

Při následujících trénincích chce získat zpět ztracenou jistotu při práci s míčem a při pohybu po hřišti. „To znamená také získat ten starý odhad, orientaci, například při centru na větší vzdálenost na rozběhnutého hráče. Prostě všechny ty herní návyky, které jsou třeba. Samozřejmě to bude pár dnů trvat, než se do všeho dostanu, ale trénovat tyhle věci úplně naplno je fakt nádhera," liboval si.

Rosického nakonec mrzí jediné: že nestihne v sezóně odehrát už žádný zápas. "Škoda, že už jsou do konce Premier League jenom dva zápasy a nestihnu návrat na hřiště v soutěžním zápase. Ale už jsem prostě v mančaftu, a to je teď to nejdůležitější,“ doplnil. V tréninkovém centru stráví český reprezentant i nadcházející víkend, kdy Arsenal čeká atraktivní duel na hřišti Manchesteru United.

Reklama

Související témata: