Hlavní obsah

Wengerovo procitnutí: V Arsenalu potřebujeme zkušené hráče

LONDÝN/PRAHA

Je znám svou zálibou důvěřovat mladým talentům. Dává jim šanci, aby vstoupili do vrcholového fotbalu. Kouč Arsenalu Arséne Wenger ale přišel na to, na co naráží řada kritiků již delší dobu. Jen mladí hráči úspěch týmu nezaručí.

Článek

Hráčům jako Clichy, Fabregas, Nasri, Walcott nebo Diaby ještě nebylo ani 25 let a už tvoří základní stavební kameny jednoho z nejslavnějších anglických celků - Arsenalu. Fabregas byl dokonce určen kapitánem poté, co si dosavadní vůdce William Gallas stěžoval do médií na chování některých fotbalistů.

Wenger si však uvědomil, že sázka na mládí může být na úkor bojů o cenné trofeje. Arsenal se v posledních letech jen z dálky dívá na záda svých přímých konkurentů v boji o titul v Premier League. „Už nepotřebujeme další hráče bez zkušeností,“ řekl pro The Sun francouzský trenér.

Devětapadesátiletý kouč se proto rozhodl, že bude nadále posilovat svůj klub již jen staršími fotbalisty. „Pokud nás některý hráč v létě posílí, bude muset zkušenosti mít,“ dodal Wenger, který se pokusil porovnat svůj tým s obhájci titulu z Manchesteru.

„Když bychom udělali srovnání mezi Manchesterem United a námi, tak by vyšlo, že jsme vstřelili podobný počet gólů, ale víckrát jsme inkasovali,“ vyprávěl trenér Kanonýrů.

„V přechodu a ve finální části zakončování jsme stejně dobří jako Manchester. Ale inkasovali jsme 36 branek, zatímco oni 24. Oni vstřelili 67 gólů, my 64. V útoku rozdíl není, ale v obraně je,“ uvědomuje si Wenger důsledky svého mladého týmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články