Hlavní obsah

Divadlo snů v transu z třetí korunovace Rudých ďáblů v řadě

MANCHESTER/ PRAHA

Euforie v Divadle snů neměla hranic ani konce. Manchester United sice na Old Trafford uhrál v předposledním kole Premier League jen bezgólovou remízu s Arsenalem, přesto byli Rudí ďáblové v transu. Jejich fanoušci také, to se ví. „Když jsem v šestaosmdesátém do klubu přišel, ve snu by mě nenapadlo, že s ním získám tolik titulů,“ svěřoval se po korunovaci svého týmu skotský manažer ve službách Manchesteru sir Alex Ferguson.

Článek

Po modrém koberci kráčelo na pomyslný trůn prakticky všech jedenatřicet hráčů, kteří se o titul Manchesteru United zasloužili. Manažer sir Alex Ferguson se svou trenérskou suitou samozřejmě také. V Divadle snů se odehrávalo úchvatné představení, neboť slovutný a nenahraditelný Skot a veterán Giggs po jeho boku slavili už jedenáctý mistrovský titul, který s Manchesterem vybojovali. A klub už dokonce osmnáctý!

Ferguson: Snil jsem alespoň o jednom titulu

„Když jsem před třiadvaceti lety  přicházel, snil jsem alespoň o jednom jediném titulu. Stačilo však získat první a mužstvo se rozjelo. Válcovali jsme soupeře, vyhrávali a teď slavím jedenáctý primát,“ svěřoval se sedmašedesátiletý manažer Rudých ďáblů Alex Ferguson, který prožíval svůj další velký den. Vždyť za posledních šestnáct let získal s Rudými ďábly jedenáct titulů a dohromady s nimi posbíral už jedenatřicet hlavních trofejí, o které se na Ostrovech hraje.

Může se někdo divit, že pro Manchester United je sir Alex Ferguson opravdu Panem nenahraditelným?!

Ďáblové se vyrovnali Liverpoolu

Pro jeho klub však byla sobota 16. května stejně slavná. V Anglické lize totiž vybojoval osmnáctý titul a vyrovnal se tak svému velkému rivalovi Liverpoolu. Sen spousty generací se tak konečně naplnil.

„Udělat poslední krok bylo ale velmi těžké, neboť Arsenal hrál moc dobře. Musím poděkovat Van der Sarovi, který byl fantastický a v tomto duelu nás skutečně podržel,“ kvitoval Ferguson výkon nizozemského gólmana. Stejně tak děkoval všem hráčům, který se o třetí primát v řadě zasloužili, i když jen ti, kteří odehráli v Premier League alespoň deset zápasů, měli na mistrovskou medaili nárok.

Sir ujišťoval: Na další tituly máme!

„Máme perspektivní tým, do něhož jsme zabudovali nebo budeme dál zabudovávat další mladé hráče, takže v příští sezóně se samozřejmě pokusíme získat titul znovu. Mužstvo na to máme,“ ujišťoval Ferguson fanoušky Manchesteru a navíc sliboval, že zamýšlený odchod do fotbalové důchodu znovu odkládá.

A to přesto, že ještě před nedávnem svým vnukům sliboval, že přišel čas, kdy si chce užívat jen jich. "Alespoň pět dalších sezón ještě vydržím", tvrdil, zatímco jeho svěřenci přebírali medaili, líbali a nad hlavu vyzdvihovali vysněný pohár a skrápěli se šampaňským, zatímco nad Divadlem snů vybuchovaly dělbuchy a explodoval ohňostroj.

Druhý vrchol přijde v Římě

„Sezóna ale ještě není u konce. Její druhý vrchol přijde 27. května v Římě, kdy hrajeme finále Ligy mistrů s Barcelonou,“ připomínal Ferguson, že velký rok Manchesteru United ještě není u konce a že stejně jako triumfoval v sobotu v Divadle snů, chce podobné pocity zažívat i na římském Stadio olimpico.

Reklama

Související témata: