Hlavní obsah

Bednář byl přistižen, jak si kupuje kokain a marihuanu, klub ho suspendoval

Fotbalový reprezentant Roman Bednář z anglického West Bromwich Albion byl přistižen a vyfocen, jak si o minulém víkendu obstarává kokain a marihuanu. Od drogového dealera si koupil zboží za 420 liber. Informoval o tom anglický bulvární list News of the World. Klub Bednářovi pozastavil činnost do doby, než bude kauza vyřešena.

Foto: www.newsoftheworld.co.uk

Anglické noviny News Of The World zveřejnily na svých internetových stránkách fotografii Romana Bednáře.

Článek

Vážný prohřešek nejen proti klubové disciplíně se udál podle týdeníku několik hodin po vítězném ligovém utkání proti Wiganu. Český útočník byl zachycen v době, kdy si před svým domem kupoval drogy od muže sedícího v autě. Tři dny poté prý navíc od stejného dealera přebrala další zboží jeho přítelkyně.

"Nebylo to pro mě, ale pro kamaráda," citoval list podrážděnou reakci Bednáře, poté co jej novináři konfrontovali. "Měl jsem sakra tři testy na drogy za poslední rok a byl jsem čistý. Jsem čistý," uvedl Bednář.

Fotbalista Roman Bednář předává peníze dealerovi.foto: <a href="http://www.newsoftheworld.co.uk/">News of the World</a>

Přímo v Anglii je David Trávníček z agentury Sport Invest, která Bednáře zastupuje. "Situace je vážná. Roman se oficiálně vyjádří až po nedělním utkání svého týmu s Liverpoolem. Řešili jsme to spolu a od pondělí začnou zástupci Sport Invest UK jednat s klubem," řekl Trávníček pro Sport.cz.

"Situaci nemůžeme komentovat, dokud nebudeme mít k dispozici všechna fakta a případ sami nevyřešíme," stojí v klubovém prohlášení. Týmový manažer Tony Mowbray má v plánu vyslechnout Bednáře po utkání s Liverpoolem.

Zakoupený kokain by stačil na 70 dávek 

Podle informací, které týdeníku dodal dealerův řidič, dostal šestadvacetiletý fotbalista za své peníze pět gramů kokainu, což vydá zhruba na 70 dávek. Navíc se v dalším rozhovoru zmínil i o tom, že by měl v budoucnu zájem o další zboží. Oba se prý divili, že Bednář své chování vůbec neskrýval, ačkoliv žije ve čtvrti s dalšími fotbalisty a lidé jej běžně poznávají. Klub se ke kauze odmítl vyjádřit do doby, než záležitost vyřeší se samotným fotbalistou.

Fotbalista Roman Bednář předává peníze dealerovi.foto: www.newsoftheworld.co.uk/

Bednářův čin může mít nedozírné následky pro jeho fotbalovou kariéru. Kromě miliónové pokuty mu hrozí dlouhodobý distanc a konec mise ve West Bromwichi, za který letos v Premier League odehrál 26 zápasů a vstřelil šest gólů. V poslední době ale nehrál kvůli svalovému zranění. V české reprezentaci zatím nastoupil třikrát.

"Ty důsledky mohou být extrémní, může ho to stát milióny. V Anglii to může jeho kariéru pohřbít. Jsem v šoku, že by mohl být tak hloupý, aby se do něčeho takového zapletl. Totálně si zničil život. Od profesionálního fotbalisty bych to nečekal. Je to vážné," citoval Bednářova manažera Eliota Bantila server guardian.co.uk.

V minulosti za pozitivní test na kokain přišli o angažmá v Chelsea Mark Bosnich a Adrian Mutu.

Reklama

Související témata: