Hlavní obsah

Drogový skandál fotbalisty Bednáře začala vyšetřovat policie

BIRMINGHAM

Policie začala prošetřovat případ českého fotbalisty Romana Bednáře, jenž si podle britského nedělníku kupoval od dealera drogy. Šestadvacetiletého útočníka už v neděli až do vyšetření případu suspendoval jeho zaměstnavatel West Bromwich Albion, jenž shodou okolností několik hodin poté sestoupil z Premier League.

Foto: www.newsoftheworld.co.uk

Fotbalista Roman Bednář předává peníze dealerovi.

Článek

Bulvární list News of the World v neděli otiskl fotografie, z nichž podle něj vyplývá, že si Bednář obstarával drogy. Dealerovi měl předchozí víkend zaplatit 400 liber za kokain a dalších 20 za marihuanu.

"Jsme informováni o obsahu a tvrzeních obsažených v novinovém článku a budeme se jimi zabývat," citoval dnes deník Birmingham Mail mluvčího policie hrabství West Midlands.

Bednář pro News of the World popřel, že by drogy obstarával pro sebe. V neděli večer se v oficiálním prohlášení omluvil za negativní publicitu, kterou svému klubu způsobil.

Fotbalová budoucnost útočníka je nejistá

Ačkoli Albion nechce do vyřešení skandálu Bednářův případ komentovat, fotbalová budoucnost vysokého útočníka je podle nedělního vyjádření jeho agenta značně nejistá. S bývalým mladoboleslavským hráčem už přestal počítat i nový trenér národního týmu František Straka, jenž chtěl dát trojnásobnému reprezentantovi šanci v červnovém přípravném utkání s Maltou.

Bednář, který si podle birminghamského listu vydělává 18 000 liber (asi 550 000 korun) týdně, hraje za Albion od roku 2007. První rok působil v anglickém celku v druhé lize na hostování ze skotského Heart of Midlothian, a poté co 17 góly pomohl týmu k postupu do Premier League, změnilo se jeho angažmá v přestup. V elitní soutěži nastoupil pražský rodák v této sezoně k 26 zápasům, z toho k 12 v základní sestavě, a vstřelil šest branek.

Reklama