Hlavní obsah

Kouč Wenger poprvé veřejně zapřemýšlel o odchodu z Arsenalu

Francouzský fotbalový trenér Arséne Wenger by mohl po třinácti letech opustit londýnský Arsenal. Devětapadesátiletý kouč v neděli ve francouzské televizi TF1 nezvykle otevřeně hovořil o možnosti, že by v roce 2011 převzal Real Madrid. Podle britských médií jde o průlom, protože Wenger svůj odchod celých 13 let ve funkci odmítal.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger

Článek

Wenger svůj příchod do Realu spojil s případným návratem bývalého klubového prezidenta Florentina Péreze, který minulý týden oznámil svou další kandidaturu. Podle francouzských médií se vzápětí sešel v Paříži s Wengerem. Pérez o jeho služby údajně stál již během svého prvního funkčního období v letech 2000 až 2006.

"Spolupráce s Pérezem je jednoznačně zajímavá příležitost pro každého kouče," řekl Wenger. Když se jej moderátor zeptal konkrétně na jeho zájem, francouzský trenér odpověděl mnohoznačně: "I já jsem kouč."

Wengerovi končí smlouva v Arsenalu v létě 2011 a hodlá ji prý dodržet. "Obvykle zůstávám až do vypršení kontraktu. Ale nechte mi prosím nějaký prostor pro diskrétnost," uvedl Wenger.

Reklama

Související témata: