Hlavní obsah

Před zápasem se třesu jako malý kluk, přiznala hvězda Manchesteru Berbatov

PRAHA

Dimitar Nervatov. Tak by se klidně mohl jmenovat bulharský šutér hájící barvy Manchesteru United Berbatov, jenž přiznal, že se i přes svůj vzhled řízného a ostříleného fotbalisty stále nervozitou před utkáním třese jako malý kluk. „Pořád jsem nervózní. Když hrajete za jeden z nejlepších klubů na světě, občas se před utkáním opravdu třesete,“ přiznal čerstvý anglický mistr Berbatov.

Článek

Osmadvacetiletému forvardovi chvíli trvalo, než si našel cestu k fanouškům Rudých ďáblů po srpnovém přestupu z Tottenhamu. Tehdejší transfer za 37,7 miliónu eur (tehdy zhruba 934 miliónů korun) byl klubovým rekordem. „To byl klíčový přestup. Dimitar je jedním z nejlepších útočníků ve světovém fotbalu," prohlásil loni trenér Manchesteru Alex Ferguson.

I po roce stráveném na Old Trafford ale důrazný útočník United přiznává, že se mu před nástupem na trávník ještě stále třesou kolena. A to i přesto, že v této sezóně rozvlnil síť soupeřů již čtrnáctkrát. Někteří fanoušci Manchesteru mu ovšem stále vyčítají jeho bezduché oslavy při gólech.

Manchester mu lhostejný není

„Vím, že si někteří lidé myslí, že mi nezáleží na tom, co se tady děje. Ale věřte mi, prožívám to hodně intenzivně,“ nechal se pro deník The Sun slyšet Berbatov. „I když to navenek není vidět, vevnitř jsem opravdu šťastný chlap,“ prozradil pětinásobný nejlepší fotbalista Bulharska.

„Někdy ale sám sebe dokážu vytočit, protože mi nějaký zápas nesedne, a já vím, že jsem neodevzdal sto procent,“ zamýšlí se nad svými výkony bývalý hráč Bayeru Leverkusen. „Každý má právo na svůj názor. Polovina lidí mě možná ráda nemá, polovina ano,“ soudí Rudý ďábel.

Berbatov ale ujišťuje, že má v sobě odhodlání stejné jako každý z jeho spoluhráčů. „Když jste připraveni v tunelu a slyšíte ´Přivítejte šampióny Anglie, šampióny Evropy a šampióny světa´, hned vám je jasné, že přejedete každého,“ dodal na závěr útočník Manchesteru United.

Reklama

Související témata: