Hlavní obsah

Chelsea údajně jedná s Wolfsburgem o Džekově přestupu

WOLFSBURG

Do seznamu zájemců o služby bosenské fotbalové hvězdy Edina Džeka se zařadila i londýnská Chelsea. Její zájem je údajně velmi vážný a její zástupci dokonce již vedli konkrétní jednání s vedením současného Džekova zaměstnavatele Wolfsburgu.

Článek

Zájem předního evropského celku, za který nastupuje český brankář Petr Čech, potvrdil také sám Džeko. "Vím o zájmu Chelsea. Už i konkrétně jednala s mým zástupcem a i s klubem," uvedl Džeko pro bosenský tisk, z kterého ve středu citoval německý deník Bild.

Dvaadvacetiletý Džeko upoutal skvělými výkony v jarní části bundesligy, během níž nastřílel 20 branek. Za celou sezonu tak nashromáždil 25 gólů, což ho v tabulce střelců řadí na druhé místo hned za spoluhráče Grafitého. Oba tak mají hlavní podíl na tom, že Wolfsburg je jen krůček od německého titulu.

O Džeka, který do Německa zamířil z angažmá v Teplicích, se vážně zajímají i další anglické týmy včetně Arsenalu a Manchesteru United a také italský AC Milán. Bosenský reprezentant má sice ve Wolfsburgu smlouvu ještě na dva roky, ovšem v případě nabídky okolo 20 milionů eur (asi 533 miliónů korun) ho klub údajně uvolní. Jde o částku přibližně pětkrát vyšší, než za jakou ho Wolfsburg v roce 2007 vykoupil z Teplic.

Reklama