Hlavní obsah

Brankář Černý dostal v Anglii cenu za nejvíce vychytaných nul

LONDÝN

Český fotbalový brankář Radek Černý získal v druhé anglické lize Zlatou rukavici, kterou gólmani dostávají za nejvíce vychytaných nul v sezóně. O cenu se brankář Queens Park Rangers podělil ještě s gólmanem Sheffieldu United Paddym Kennym, když oba zaznamenali 19 čistých kont.

Článek

"Jsem velmi nadšen ze zisku této trofeje, ale raději bych dostal medaili za postup," uvedl pětatřicetiletý Černý pro oficiální stránky klubu. "Sbírání čistých kont je součástí brankářské práce. Sám jsem si je však nikdy nepočítal. Raději počítám vítězství, protože to je to, co na konci sezóny rozhoduje," dodal.

Černý do QPR přestoupil před sezónou z prvoligového Tottenhamu a měl být oporou v boji o postup. Tým promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea a šéfa stáje Renault Flavia Briatoreho však obsadil až jedenáctou příčku se ztrátou 13 bodů na příčky pro boj o postup.

Přesto je Černý se svou první sezónou v ambiciózním týmu spokojen. "Svůj první rok tady jsem si užil a byl jsem spokojen i se svou formou," hodnotil Černý, který pochválil i obrannou hru svých spoluhráčů. "V obraně je naše síla. Každý hráč si zodpovědně plní své povinnosti. Bráníme jako tým, takže je to spíše týmové ocenění," dodal bývalý brankář pražské Slavie i české reprezentace.

Reklama

Související témata: