Hlavní obsah

Trenérský tým Liverpoolu rozšíří barcelonský kouč mládeže

LIVERPOOL

Vedení fotbalistů Liverpoolu chce v budoucnu lépe pracovat se svými odchovanci, a proto angažovalo nového kouče mládeže. Stal se jím Španěl Pep Segura, který v posledních třech letech pracoval v juniorském týmu Barcelony a podílel se na rozvoji místních talentů v čele s Bojanem Krkičem a Sergim Busquetsem.

Článek

Osmačtyřicetiletý Segura je považován za jednoho z hlavních strůjců úspěchu barcelonské juniorky, odkud každým rokem putují nadějní fotbalisté do prvního týmu. Naposledy se to povedlo útočníkovi Pedremu, který se v poslední době objevuje na lavičce Barcelony a má šanci na ni usednout i při středečním finále Ligy mistrů. Krkič a Busquets již patří ke stálým členům A-týmu.

V Liverpoolu si od Segury slibují, že pomůže vychovat hráče typu současných ikon klubu Stevena Gerrarda a Jamieho Carraghera, kteří jsou nyní jedinými odchovanci v týmu trenéra Rafaela Beníteze. Ten by v budoucnu rád zapracoval do mužstva i vlastní hráče bez toho, aby je musel draze nakupovat, a napodobil tak postup Barcelony, která v této sezóně kraluje evropskému fotbalu i s deseti odchovanci v prvním kádru.

Současný juniorský výběr Liverpoolu však nedosahuje dobrých výsledků a ve své skupině se pohybuje ve středu tabulky. "V juniorce je hodně práce. Pep ale ve Španělsku pracoval s množstvím talentů a ví, jak z hráčů dostat to nejlepší a připravit je pro první tým," uvedl Benítez na adresu Segury, který má zkušenosti i s trénováním v Řecku.

Reklama

Související témata: