Hlavní obsah

Konec Bednáře ve WBA? Odejdou ti, které pustím, je tajemný kouč Mowbray

PRAHA

Řešení kauzy českého fotbalového útočníka Romana Bednáře, kmenového hráče West Bromwich Albion, ve spojitosti s nákupem kokainu je v plném proudu. Jeho trenér Tony Mowbray po sestupu z Premier League navíc již řeší otázky, které z hráčů si bude chtít udržet v boji o návrat mezi elitu v příští sezóně. „Hráči, kteří odejdou, budou ti, které pustím,“ zůstal tajemný kouč Mowbray.

Článek

Bednář si svým naivním počínáním pěkně zavařil. Poté, co bulvární list News of the World otiskl fotografie, na nichž si hráč kupuje od překupníka drogy, jej vedení týmu WBA ihned do odvolání suspendovalo. Nyní vedle anglické Fotbalové asociace řeší jeho případ i policie. „Cítím lítost nad těmi zprávami, které se objevily v tisku,“ řekl zklamaný kouč Mowbray ve spojitosti s Bednářem, jehož nemohl postavit do klíčového duelu posledního kola proti Liverpoolu, které rozhodlo o definitivním sestupu West Bromwiche do nižší ligy.

West Bromwich Albion si svůj ortel v nejvyšší anglické soutěži podepsal v posledním domácím utkání 37. kola, když jeho hráči, bez odvolaného Bednáře, nestačili na Liverpool a prohráli 0:2. Baggies stejně jako mnohokrát v probíhající sezóně nevyužili ani jednu ze svých šancí a sestup se jim, jako prvnímu týmu v soutěži, nevyhnul. Fanoušci domácích hráče přesto při odchodu ze hřiště vytleskali.

Torres a Ferdinand by WBA vytrhli

„To jsme prostě my. Útočíme jako diví, vytvoříme si spoustu brankových příležitostí, ale ztroskotáme na jejich promění,“ zoufal nad žalostnou produktivitou svého týmu po poslední prohře s Liverpoolem Mowbray. Tomu teď nastávají největší problémy s tím, aby si kvalitní hráče ve svém týmu udržel. Na některé si dělají zálusk týmy jako Everton nebo Tottenham. „Hráči, kteří odejdou, budou ti, které pustím,“ řekl jasně pětačtyřicetiletý trenér.

Kouč Mowbray by si dokázal představit, jak hrát důstojnou roli v Premier League. „Sežeňte nám dopředu Torrese a na stopera Ferdinanda. Garantuji vám, že bychom se pohybovali do desátého místa v tabulce,“ tvrdil nedávno pro server ESPN kouč West Bromwiche. „Potřebujeme už jen malinko k tomu, abychom měli dobrý tým na Premier League,“ dodal před časem, ještě než se dostala na světlo světa zpráva o Bednářovi a jeho pletkách s drogami, a ještě než se jeho týmu pro příští sezónu dveře anglické ligy nadobro zavřely.

Reklama

Související témata: