Hlavní obsah

Chelsea se prý blízko přestupu Rakušana Arnautovice

ROTTERDAM

Fotbalisté Chelsea jsou blízko zisku své první posily na příští sezónu. Podle nizozemského deníku AD se londýnský celek dohodl na přestupu s rakouským reprezentačním útočníkem Markem Arnautovicem.

Článek

Ještě však musí získat souhlas jeho současného zaměstnavatele Twente Enschede, který za svou hvězdu požaduje 15 milionů eur, zatímco Chelsea nabízí o tři miliony méně. Vedení nizozemského týmu dnes zájem Chelsea potvrdilo.

Dvacetiletý Arnautovic v juniorském věku prošel oběma vídeňskými celky Austrií i Rapidem, než v roce 2006 zamířil do Twente. Zde se brzy prosadil do prvního týmu a stal se útočnou oporou. V letošní sezoně se 12 góly podílel na konečné druhé příčce svého týmu. Na podzim minulého roku se probojoval i do rakouské reprezentace, kam ho poprvé pozval český kouč Karel Brückner.

V minulých týdnech se o technického útočníka, který se pohybuje především v křídelních prostorech, výrazně zajímal také italský mistr Inter Milán. "Jednáme s Interem, Chelsea a dalšími kluby," uvedl předseda Twente Joop Munsterman nizozemskému magazínu Voetbal International. "Pokud takové kluby dají konkrétní nabídku, bude Twente pro Arnautovice příliš malé," dodal.

Chelsea má v boji o Arnautovice oproti Interu výhodu v tom, že v Twente má na hostování obránce Slobodana Rajkoviče, jehož stálé setrvání může nabídnout v rámci přestupu rakouského mladíka.

Reklama

Související témata: